Verdens bedste windsurfer er dansk

Jesper Vesterstrøm er nummer et på verdensranglisten i windsurferklassen Formula, som er på OL programmet i Beijing 2008.

Jesper Vesterstrøm har windsurfet siden han var 13 år, og i år satser han på at blive verdensmester. (© Jesper Vesterstrøm)

Jesper Vesterstrøm er nummer et på verdensranglisten i windsurferklassen Formula, som er på OL programmet i Beijing 2008.

Den danske brætsejler har lagt en rigtig god måned bag sig, hvor han med en andenplads ved US Nationals og samme placering ved de nordamerikanske mesterskaber er rykket helt til tops på verdensranglisten.

- Målet i år var at ligge nummer et på verdensranglisten halvvejs gennem sæsonen, og det har jeg nu nået. Samarbejdet med Dansk Sejlunion og Team Danmark har rykket mig utroligt. Det at have Elitecoach Jacob Holst med til de sidste to stævner har givet mig, en ekstra dimension i min sejlads, forklarer sejleren fra Birkerød i Nordsjælland.

Efter at den internationale olympiske komite (IOC) har valgt at skifte Mistral-surferen ud med Jesper Vesterstrøms RS:X-bræt har Dansk Sejlunion ansat Jacob Holst som elitecoach for windsurfing, og brætsejlerens langsigtede mål er da også at vinde medalje ved OL i Beijing.

Jesper Vesterstrøms næste store stævne er Euro Cup i Portugal i slutningen af august.

Facebook
Twitter