VIDEO: Andreas Schou red fejlfrit i finale ved EM

To danske ryttere var i dag på banen i den individuelle finale i ridebanespringning ved EM.

EM i ridning er fortsat igang i Herning. De sidste konkurrencer og finaler bliver afviklet lørdag og søndag, hvor der er finale i den individuelle spring-konkurrence og den sidste konkurrence i dressur.

Stævnet, der afvikles på dansk hjemmebane, melder om udsolgt på de to sidste dage.

Lørdag var to danske ryttere i aktion i forbindelse med den individuelle konkurrence i ridebanespringning. Søren Pedersen blev kvalificeret til finalen på normal vis, mens Andreas Schou kom med på grund af afbud fra tre ryttere.

Andreas Schou sluttede på en 15.-plads, mens Søren Pedersen blev nummer 17. Konkurrencen blev vundet af franskmanden Roger Yves Bost, mens der var sølv og bronze til de to briter, Ben Maher og  Scott Brash.

Reglerne

Reglerne i lørdagens konkurrence er her fortalt af DRs kommentator Birgitte Borch:

- Én nedrivning giver fire fejl, det giver fire fejl, hvis hesten stopper én gang og en diskvalifikation, hvis hesten stopper anden gang. Derudover bliver man også diskvalificeret, hvis man falder af hesten. I den her konkurrence er der også en tidsbegrænsning på. Rytterne skal nå gennem banen inden for 75 sekunder, og hvis de ikke gør det, får de én tidsfejl per fjerde overskredne sekund.

Desuden skal rytterne igennem banen to gange inden den endelige afgørelse falder.

Første runde

Den første danske rytter på banen var Andreas Schou sammen med hesten Vivaldi K. Inden dagens konkurrence havde Andreas 12.92 fejl. I finalen red han banen på 79.65 sekunder, og fik i alt 10 fejl, hvoraf to af dem var tidsfejl. Se Andreas' ridt her:

Søren Pedersen red i tiden 67.31 sekunder, men klarede det ikke helt så godt som Andreas. Søren tog yderligere 9 fejl med sig efter anden runde, hvoraf en enkelt var en tidsfejl. Se Sørens ridt her:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b11dca11f9d0d2091d629

Desværre var ingen af de danske præstationer gode nok til medaljer ved dette års EM i ridning.

Dressur i morgen

I morgen kan du igen følge to danske ryttere i den sidste dressur-konkurrence. Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Anna Kasprzak rider henholdsvis kl. 14.00 og kl. 14.55.

Følg dem direkte her:

Facebook
Twitter