VIDEO Da Torvill og Dean stjal alles hjerter

Genoplev Jayne Torvill og Christopher Deans kuntskøjteløb fra OL i 1984.

Læn Dem tilbage i stolen, tryk play i afspilleren herover og nyd så det britiske par Jayne Torvill og Christopher Deans vidunderligt smukke dans på is til tonerne af franske Maurice Ravels 'Bolero'.

Klippet stammer fra Vinter-OL i 1984 i Sarajevo, hvor de to briter på valentinsdag den 14. februar sikrede sig en suveræn guldmedalje. Ni sekstaller i den afgørende karaktergivning blev det til foran et begejstret publikum.

Selvom triumfen ligger en del år tilbage, så husker den tidligere politimand Christopher Deans tydeligt, at der allerede under træningen var tegning til noget stort.

- Vi havde hørt, at der var mulighed for at træne i arenaen klokken seks om morgenen, så vi stod op klokken halv fem, da vi gerne ville vænne os til arenaen, siger Deans.

- Vi regnede med at se alle de andre kunstskøjteløbere der, men det var kun os, vores træner Betty Callaway og vores musikmand. Der var utroligt stille.

- Så gennemførte vi vores Bolero-dans i det, vi troede, var en tom arena. Da vi var færdige, kunne vi høre klapsalver bryde ud. Det var rengøringsfolkene. De var vores sidste publikum inden konkurrencen og et godt forvarsel.

Se Jayne Torvill og Christopher Deans dans i klippet over artiklen her.

Facebook
Twitter