VIDEO Dansk amatørboksning er truet på sin eksistens

Udenlandske boksere bliver væk fra danske stævner, og derfor går danske bokseres udvikling i stå.

Dansk amatørboksning er alvorlig truet på sin eksistens.

Så skarpt bliver det formuleret fra Danmarks Idrætsforbund, idet dansk boksning i flere måneder ikke har kunnet afvikle internationale stævner. Krav fra Justitsministeriet afholder udlændige fra at deltage.

Hillerød Box Cup har eksisteret i 29 år og skal afvikles om 14 dage, men det bliver nu uden udenlandske eliteboksere.

- De kommer ikke på grund af de danske krav om MR-Scanninger, fortæller Steen Jørgensen, formand for Hillerød Sports Klub, til DR Sporten.

Og uden tilstedeværelsen af udenlandske senior herreeliteboksere vil udviklingen af den danske senior herreelite gå i stå, vurderer direktøren i Danmarks Idrætsforbund Karl Christian Koch:

- Dansk amatørboksning vil langsomt dø dag for dag, hvis der ikke findes en løsning, siger han.

Det er det internationale bokseforbunds AIBAs krav om at der skal bokses uden hjelm, der giver dønninger i Danmark. Kravet gælder ved internationale turneringer, landskampe og DM.

Justitsministeriet og Sundhedsstyrelsen har i den anledning krævet udvidede lægeundersøgelser og MR-scanninger for såvel danske som udenlandske boksere forud for internationale kampe i Danmark med store økonomiske byrder til følge for den enkelte bokser og klubberne.

Foreløbig ingen svar

Danmarks idrætsforbund har i breve til såvel Justitsministeriet, Kulturministeriet og Sundhedsstyrelsen redegjort for konsekvenserne for dansk amatørboksning.

Justitsministeriet oplyser til DR Sporten, at man endnu ikke er klar med nogen svar, og at ministeren Karen Hækkerup er bortrejst.

Næste udfordring for dansk amatørboksning i og uden for ringen er en landskamp mod England den 26. oktober. Der er foreløbig solgt 800 billetter, men skal englænderne gennem en MR-Scanning, bliver landskampen aflyst.

Facebook
Twitter