VIDEO Dansk katamaran slår stor kolbøtte i Extreme Sailing

Besætningen på SAP Extreme Sailing fik sig en ordentlig flyvetur, da den danske båd pludselig slog en kolbøtte.

Normalt suser besætningen på den danske katamaran SAP-Team af sted lige over vandoverfladen, men i weekendens afdeling af Extreme Sailing i Hamborg fik de en uventet flyvetur.

I den nordtyske havn gik det pludselig helt skævt for den danske båd, da den ene ponton dykkede under overfladen og fik hele båden til at løfte bagenden mod himlen. Det meste af mandskabet nåede at klamre sig til pontonerne, men et par af dem blev alligevel sendt på en ordentlig tur igennem luften. Heldigvis uden at nogen kom til skade.

Følelsesladede dage

Og trængslerne sluttede ikke der for danskerne, der i en af de øvrige sejladser også nåede at påsejle en tysk modstander, så de lå ubehjælpeligt fast oven på den uden at kunne sejle videre. En manøvre, der kostede SAP Extreme Sailing en straf.

- Det har været et par følelsesladede dage her i Hamborg. Først og fremmest fordi vi slap fra sejladsen lørdag uden skader til mandskabet og en båd, der var i stand til at sejle videre. Og så at komme under vand i dag og have en kæmpe kæntring var selvfølgelig lidt af et tilbageslag. Så nu skal vi bare tage en dyb indånding, siger Jes Gram-Hansen, der er en af de to danske skippere på båden.

Problemerne til trods lykkedes det alligevel det den danske båd at sikre sig en tredjeplads i Hamborg efter 26 sejladser, så de fastholder deres andenplads i det samlede regnskab efter fem afdelinger. Den danske båd har 44 point, mens The Wave fra Oman, der vandt i Tyskland, har 47 point.

I alt består Extreme Sailing af otte afdelinger, og næste gang bådene skal i vandet er den 20. august i Skt. Petersborg i Rusland.

Øverst i artiklen kan du se den danske båds spektakulære kæntring.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter