VIDEO Danske ultimate-herrer ydmyger Sverige i åbningskamp

Det danske herrelandshold kom fremragende fra land med en 17-8-sejr i åbningskampen ved EM.

På papiret var det en svær opgave for det danske landshold i åbningskampen ved EM i ultimate på hjemmebane i Valby i København.

Der skulle kastes disc med Sverige, de regerende europamestre, men fra kampens start stod det klart, at Danmark var overlegen i det skandinaviske naboopgør.

Udover udgangspunktet 0-0 ved kampstart, kom svenskerne aldrig tættere på at true end ved stillingen 5-3 til Danmark. Fra det øjeblik trak hjemmeholdet fra, og så var svenskerne ellers reduceret til statister på banen i Valby Idrætspark, hvor mellem 3000 og 4000 tilskuere var på plads på lægterne.

Fed stemning på stadion

En oplevelse, som udøverne af den i Danmark ret obskure ultimate-sport langt fra er vant til.

- Da vi kom ind, kunne man bare se folk, der stod og råbte. Det var det fedeste, siger landsholdsspiller Bjarne Laursen om rammerne i Valby.

- Hver gang vi gjorde noget fedt, blev der råbt helt vildt, og det giver os bare det ekstra boost. Vi kunne knap nok høre os selv, når vi jublede, fortsætter han.

Efter den overraskende store sejr over Sverige har landsholdstruppen fået blod på tanden og store EM-ambitioner.

- Man kan forvente alt. Jeg tror sagtens, at vi kan komme i en semifinale, og derfra kan alt ske, siger Bjarne Laursen, der sammen med holdkammeraterne først skal igennem de sidste gruppekampe mod Østrig, Holland og Letland.

Ultimate er en holdsport, hvor hvert hold har syv mand på banen af gangen. Det gælder om at gribe frisbee'en i modstandernes målfelt for at score point. Man må ikke løbe med frisbee'en, og der må ikke være fysisk kontakt mellem spillerne.

Øverst i artiklen kan du se et sammendrag fra kampen mellem Danmark og Sverige.

Facebook
Twitter