VIDEO Debat: Skal computerspil godkendes som rigtig sport?

Computerspil skal godkendes som en rigtig sportsgren, mener tilhængere af såkaldt eSport, men Danmarks Idrætsforbund vender tommelfingeren nedad.

På verdensplan spenderes tre milliarder timer på at spille videospil om ugen, og den globale spilindustrien omsætter årligt for mere end 370 milliarder.

Internationalt bliver spillene dyrket på højt plan, og turneringer har pengepræmier på op på seks millioner kroner til vinderne.

Netop på grund af den store interesse og de store pengepræmier er spillet League of Legends netop blevet godkendt som officiel sportsgren i USA.

eSport har ikke nået niveauet

Dermed bliver lettere for de elektroniske sportsmænd at modtage støtte til deres disciplin, men i Danmark må spillerne se langt efter støtte til eSport, da Danmarks Idrætsforbund ikke vil godkende e-sport som en rigtig sportsgren.

- Der kan være masser af elementer, konkurrencer og fysisk aktivitet i alle mulige aktiviteter, uden at det nødvendigvis er en sport, siger Thomas Bach, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrtsforbund.

- Alment set kan vi ikke se, at eSport har udviklet sig til en decideret sportsgren. Der er mange elementer, der minder om sport, men i den almindelige vurdering af, hvad der er idræt, ser vi endnu ikke eSport have noget det niveau, siger han.

Masser af træning og konkurrence i eSport

Men den køber Jens Christian Ringdal, der er formand for eSport Danmark. 

- Det er jo en sport på grund af konkurrenceelementet og den minutiøse planlægning. Spillerne skal øve og træne, og det er påkrævet, at man er "fit for fight", ligesom man for eksempel skal være i motorsport, siger han.

- Spillere, der spiller på rigtig højt plan, træner 10-12 timer om dagen. Hvis ikke man holder niveau, så kan man ikke levere resultater. Der er simpelthen så hård konkurrence, og sådan er det jo også i andre sportsgrene, siger Jens Christian Ringdal.

Se hele debatten mellem de to parter, der diskuterer muligheden for, at eSport i fremtiden kan komme i betragtning som en rigtig sportsgren, i videoen i toppen af artiklen.