VIDEO: Guldfireren har aldrig været stærkere

Guldfirerens besætning leverer nogle fantastiske træningsresultater, der er bedre end nogensinde før, og det - sammen med nye årer - lover godt for OL.

Kun tre måneder før de Olympiske Lege i London har besætningen på Guldfireren i roning aldrig været stærkere.

- Rent fysisk er fireren i den bedste form, vi nogensinde har oplevet. Det er meget lovende for den kommende sæson, siger sportschef i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen, til DR Sporten.

- Vi har lavet fysiske test på dem, og her ligger de meget højt med watt-tallene. De har trænet benhårdt gennem hele vinteren både på vandet, men også i romaskinerne kombineret med styrketræning.

- Vi har løbende lavet målinger på deres iltoptagelse, men også undersøgt, hvad de kan præstere på seks minutter målt på watt. Her ligger de med de højeste værdier, vi nogensinde har målt på fireren i den tid, vi har haft elitecentret, tilføjer Lars Christensen.

World Cup-sejr

Det danske ikon i fireren, Eskild Ebbesen, bekræfter det høje fysiske niveau:

- Vi har i år slået tidligere besætningers fysiske rekorder. Og det er faktisk en helt del meter, når vi ser på præstationerne i romaskinen. På den front er vi ret godt stillet nu, siger Eskild Ebbesen til DR Sporten umiddelbart efter dagens træning på Bagsværd Sø.

- På det seneste har vi også lavet nogle ret gode tider på søen, så jeg er virkelig meget spændt på, hvordan det kommer til at gå til de kommende World Cup konkurrencer. Mine forhåbninger er, at vi faktisk kan vinde den første World Cup i Beograd. Det tror jeg faktisk, vi har niveauet til nu, siger han.

Det rette udstyr

Den historisk succesrige Guldfirer har netop udskiftet de gamle årer med nogle ny mere aerodynamiske højteknologiske årer.

Til OL kan den ny satsning blive en afgørende faktor, da årerne er specielt velegnet til svære vindforhold, som netop kendetegner den Olympiske sø, hvor rokonkurrencerne foregår.

- På OL-banen kan vi blive udsat for nogle vinde, som betyder, at hvis du har det rigtige udstyr, kan det blive afgørende for, om du kommer til at stå øverst, eller om du i det hele taget kommer op på skamlen, vurderer sportschefen.

Udover Eskild Ebbesen består Guldfirerens besætning af Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen og Jacob Barsøe.

Klik på bonusvideoen ovenfor, og hør Eskild Ebbesen fortælle om de ny årer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter