VIDEO: Joachim B. Olsen har fået sin sølvmedalje

I første omgang vandt Joachim B. Olsen bronze ved OL i 2004. Det blev i dag opgraderet til sølv.

Den 18. august 2004 trådte Joachim B. Olsen ind på det legendariske Olympia ved OL i Athen. Som du kan se i playeren ovenfor stødte han sig på podiet i atletikkens kuglestødskonkurrence efter ukrainske Jurij Bilonog og amerikanske Adam Nelson.

Men da Belonog for et år siden blev knaldet for doping har Joachim B. Olsen kunnet se frem til at opgradere sin bronzemedalje til en af sølv. Det blev slået fast i maj måned af den internationale olympiske komite (IOC).

- Det er retmæssigt min medalje, så jeg er naturligvis stolt over at gå fra bronze til sølv. Jeg har vidst i noget tid, at han blev testet positiv og nok ville blive frataget sin medalje, men det har jo ikke været officielt, sagde Joachim B. Olsen dengang til DR Sporten.

I dag oprandt dagen så endelig, hvor den tidligere kuglestøder endelig kunne hænge sølvmedaljen op på sit kontor på Christiansborg. Det skriver Joachim B. Olsen selv på sin private facebook-profil.

- For knap 10 år og 50 kg. siden vandt jeg en bronzemedalje på det sagnomspundne Olympia. Stedet hvor de antikke grækere konkurrerede og hjemsted til et af antikkens 7 vidundere, statuen af Zeus.

- Tidligere i år blev bronzemedaljen til en sølvmedalje og den ankom i dag, skriver han.

I klippet ovenfor kan du se Joachim B. Olsens bronzestød, der viste sig at være en sølvmedalje værd. Olsens femte stød, hvor han havde mulighed for at forbedre sig endnu mere, kommenteres også af Christian Munk Pedersen og Jakob Larsen.

Joachim B. Olsen har i dag modtaget sin sølvmedalje fra OL i Athen. (Foto: Joachim B. Olsen)
FacebookTwitter