VIDEO Kommentatorer var målløse: Dansk sensation til EM

Nick Jensen stod for den største danske overraskelse ved fredagens EM i indendørs atletik.

"Han rykker nu. Hold da op. Det er helt det her forrygende. Jeg er målløs!"

Kommentatorerne Henrik Liniger og Christian Munk Petersen havde svært ved at finde ord fredag i Prag.

Der har på forhånd ikke været de store forventninger til de danske deltagere ved EM i indendørs atletik. Men fredag formiddag blev det til ikke mindre end fire danske semifinalepladser.

Mest overraskende var det den danske EM-debutant Nick Jensen, der på 800-meter distancen løb fra næsten alt og alle i sit indledende heat og sikrede sig en plads i semifinalen.

DR Sportens kommentator Henrik Liniger var yderst begejstret:

- Han bliver nummer to i et meget stærkt heat. Ny personlig rekord med 1.49.64. Han slår bronzevinderen fra sidste EM, briten Mukhtar Mohamed. Sikken en debut ved et mesterskab, hvor han løber 14. bedste tid af alle, lød det fra Henrik Liniger.

Du virker ret uimponeret på trods af, at det er din debut til EM?

- Jeg tager det som alle andre stævner. Det fede her er, at du ikke skal løbe efter tid. Du skal bare løbe placeringer. Det gælder om at slå de andre, og det er det, jeg er god til, lyder det fra Nick Jensen.

Fire pladser i semifinalen

Men 800-meter løberen var ikke ene om at klare cuttet i fredagens dyster. Århus-løberen Andreas Martinsen tangerede sin personlige rekord i 60 meter hæk og sluttede lige akkurat på den tredjeplads i indledende heat, som giver direkte kvalifikation til semifinalen.

Stina Troest sneg sig også lige præcis med i semifinalen på 800-meter ditancen. Hun blev kun nummer tre i sit heat, men 2.04.30 rakte til at gå videre på tid. Stina Troest havde ikke lyst til at tale med pressen efter løbet. Hun så meget skuffet ud, selv om hun altså er videre til semifinalen, fortalte Henrik Liniger fra Prag.

Senere lykkedes det også lige akkurat Sara Slott Pedersen at komme i semifinalen i kvinder 400 meter hækkeløb.

Du kan følge konkurrencerne ved EM i Prag på DR3 og dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk