VIDEO Kronprins Frederik: Curling er steget i min agtelse

Kronprins Frederik er imponeret over de danske kvinders sejr over Storbritannien i curling - en sport, han selv har prøvet kræfter med.

De danske curlingkvinder rundede deres OL-turneringen af med en dramatisk 8-7-sejr over Storbritannien. Til stede i Ice Cube Arena var Kronprins Frederik, og det danske IOC-medlem var ganske godt tilfreds med sejren.

- En rigtig god oplevelse. Det var curling på højt plan. Det er enormt flot at vinde over Storbritannien. Det var curling i absolut verdensklasse, siger Kronprinsen, der i det hele taget ser positivt på de danske curlingholds præstationer, selvom hverken herrerne eller kvinderne kvalificerede sig til semifinalerne.

- Det skal man ikke tage for tungt. Tag de gode sejre og fornemmelserne i de spil, der gik godt, med hjem til at bygge videre på i de kommende år. Der er jo et OL igen om fire år.

Et OL, hvor Danmark måske kan stille med landets kommende konge som skipper. Kronprinsen har i hvert fald prøvet kræfter med spillet, og har stor respekt for sværhedsgraden.

- Curling er bestemt steget i min agtelse. Jeg har prøvet at aflevere en sten i forbindelse med et kvinde-VM i Esbjerg. Der fik jeg for alvor respekt for, at det at aflevere en sten og holde balancen ikke mindst, det vidner om, hvor svær den sport er.