Video: Paul Elvstrøm fylder 85 år

Paul Elvstrøm vandt fire OL-guldmedaljer, og i 1996 blev han kåret til århundredets største danske sportsmand. Han blev født den 25. februar 1928.

Paul Elvstrøm er fortsat Danmarks største OL-atlet nogensinde, og i dag fylder den legendariske sejler 85 år.

Han vandt guld ved fire Olympiske Lege i træk fra 1948 til 1960, og det er især de præstationer, der resulterede i, at Danmarks Idræts-Forbund i 1996 kårede ham til århundredets største danske sportsmand.

Ved at klikke på billedet øverst på siden kan du se et portræt af Paul Elvstrøm indeholdende klip fra tidligere interviews.

Uden for Danmarks grænser er Paul Elvstrøms status mindst lige så stor som herhjemme, og han regnes generelt som en af alle tiders største sejlere.

Forud for sin tid

Men det er ikke kun præstationerne på havet, der har givet ham en særlig plads i historiebøgerme.  

Paul Elvstrøm var banebrydende og fornyende, formentlig mere end nogen anden topsejler har været. Han har blandt mere opfundet hængebænken, han udviklede sejlervesten, og han trænede tidligt i karrieren hårdt om vinteren - uden at være på vandet - hvilket ingen andre gjorde på det tidspunkt.

I de seneste mange år har Paul Elvstrøm holdt sig uden for rampelyset. Især fordi han for ti år siden blev ramt Parkinsons sygdom.

Herunder kan du finde links til meget mere info om Paul Elvstrøm.