Han har overvundet kræft, og nu drømmer canadiske Max Parrot om at skifte sølv ud med OL-guld

Den canadiske snowboarder Max Parrot vandt i nat sølv i Big Air-konkurrencen ved årets X-games i Aspen.

Efter sin kræftsygdom vandt Max Parrot guld i Big Air-disciplinen ved X Games i 2019. Nu har han blod på tanden for mere guld. (Foto: NTB Scanpix © Ritzau Scanpix)

For omtrent tre år siden kom den ildevarslende nyhed for canadiske Max Parrot.

Snowboarderen, der har brugt det meste af sit liv på at forfine tricks og teknikker, måtte i december 2018 lægge karrieren som professionel atlet på hylden for en stund. I stedet for at konkurrere mod verdenseliten inden for snowboarding skulle al fokus nu lægges på kemoterapi og kampen mod kræft i lymfeknuderne.

Nu er canadieren kræftfri, karrieren genoptaget og årets første store konkurrence er netop overstået. Ved vintersportsbegivenheden X Games i amerikanske Aspen vandt snowboarderen i nat sølv i disciplinen Big Air.

Men en sølvmedalje er der ikke så meget tid til at dvæle ved. Drømmen er nemlig endnu større, når OL i Beijing om lidt skydes i gang.

- Selvfølgelig er mit mål at vinde guld. Det er helt sikkert, siger Max Parrot ifølge Reuters.

Og det er da også forståeligt nok, at han sigter efter netop pladsen øverst på podiet.

Et par måneder inden kræftsygdommen indtraf i 2018, vandt canadieren nemlig sølv ved OL i Pyeongchang i slopestyle-disciplinen. At lade kræftsygdommen blive karrierens endeligt, var derfor ikke en mulighed for den 27-årige snowboarder.

- Jeg havde en masse beslutsomhed, og hele tiden ville jeg bare vende tilbage til min passion så hurtigt, som muligt. Aldrig at komme tilbage var egentlig ikke en mulighed i mit hoved.

Ved OL i 2018 blev det til en sølvmedalje for Max Parrot. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

En del kemoterapi og næsten et år efter diagnosticeringen kunne Max Parrot så ånde lettet op.

Identitet som kræftpatient kunne han lægge på hylden i midten af 2019, og karrieren kunne genoptages.

- Selvom jeg ikke vidste, om behandlingerne ville virke eller ej, var det i mit hoved som om, at kræften ikke havde en chance mod mig, siger Max Parrot.

’Bliver bedre og bedre’

Behandlingen virkede dog, og få måneder efter erklæringen ’kræftfri’ spændte canadieren atter brættet fast mellem fødderne ved X Games i 2019.

Sportslig rust var der ikke meget af under Max Parrots tilbagevenden til verdenstoppen i snowboard, og ved sit comeback stod han endda med guld om halsen i Big Air-disciplinen.

Senere samme år blev det også til World Cup-guld, og canadierens tilbagevenden til sporten, han elsker så højt, kunne nærmest ikke have været bedre.

- Hvis man ser tilbage på lige efter kræftsygdommen, var det stort set mit bedste år nogensinde, siger Max Parrot.

Spørger man hovedpersonen drejer det sig derfor nu om også at ende øverst på podiet ved OL. Sølvmedaljen skal skiftes ud med én af den fineste karat, og med en overvundet kræftsygdom i bagagen føler han sig bedre end nogensinde før.

- Hvert år bliver jeg bedre og bedre fysisk og mentalt. Når man går igennem så stor en udfordring som kræft, bliver man virkelig mentalt hærdet.

Du kan følge Max Parrot og de andre atleter under vinter-OL på DR’s kanaler fra 4. til 20. februar.