Skøjteløber missede OL efter styrt: Nu får hun pladsen af konkurrent og bedste veninde

Amerikanske Erin Jackson får alligevel muligheden for at nappe OL-metal ved legene i Beijing.

Verdensranglistens nummer et, Erin Jackson, er alligevel klar til OL, selvom hun missede kvalifikationen efter styrt. (Foto: © Stacy Revere, Ritzau Scanpix)

Et styrt satte i sidste uge en kæp i skøjterne på amerikanske Erin Jacksons OL-drøm. Den 29-årige amerikanske hurtigløber, som er rangeret som nummer et i verden, styrtede i de amerikanske OL-udtagelsesmesterskaber og måtte derfor nøjes med en samlet tredjeplads på 500 meter-distancen.

Dermed bristede drømmen om OL-medaljer, da kun de to bedste kvalificerede sig til legene i Beijing.

Men bedst som Erin Jackson havde indstillet sig på at skulle se OL hjemme fra sofaen fik drømmen om OL-medaljer nyt liv.

For Brittany Bowe, som vandt udtagelsesmesterskaberne, har givet sin plads til Jackson. Bowe og Jackson er udover at være konkurrenter også veninder og opvokset i den samme by.

Efter overdragelsen af OL-pladsen sagde Bowe, at hun håbede på, at hun stadigvæk selv kunne nå at få en plads på 500 meter-distancen.

- Forhåbentlig får vi tre pladser, når vi kommer til OL, men lige nu ser det ud til, at den eneste måde, Erin kan komme til OL, er, hvis en af os, som allerede er kvalificeret, opgiver vores plads.

Brittany Bowe, som har deltaget ved OL tre gange tidligere, er allerede kvalificeret til legene i Beijing på både 1.000 og 1.500 meter-distancen.

Erin Jackson (venstre) and Brittany Bowe (højre) er begge klar til OL. (Foto: © Stacy Revere, Ritzau Scanpix)

Klar medaljefavorit

Med OL-pladsen i hus, kan Erin Jackson igen drømme om OL-metal. Og noget kunne tyde på, at den drøm meget vel kan gå i opfyldelse.

I denne sæson har Jackson vundet fire ud af otte World Cup-stævner og er derudover sluttet yderligere to gange på podiet. Resultaterne placerer hende helt i toppen af den samlede World Cup-stilling.

Det er anden gang Jackson konkurrerer til et vinter-OL. I 2017 kvalificerede hun sig til legene i Pyeongchang, bare fire måneder efter hun første gang stiftede bekendtskab med sporten.

Før da havde hun dyrket hurtigløb på rulleskøjter. Jackson sluttede som nummer 24 på 500 meterdistancen ved vinter-OL i 2018.

Erin Jackson, Brittany Bowe og resten af skøjteløberne kan følges på DRTV og DRs kanaler, når vinter-OL i Beijing begynder den 4. februar.