VM-bronze til Andreas Helgstrand

Andreas Helgstrand sikrede sig en imponerende bronze-medalje ved VM i dressur fredag. - Det her har jeg drømt om, lige siden jeg startede, siger danskeren.

Andreas Helgstrand hentede en overraskende medalje ved VM. (Foto: Jochen Lübke © Scanpix)

Andreas Helgstrand sikrede sig en imponerende bronze-medalje ved VM i dressur i Aachen fredag eftermiddag.

I disciplinen Grand Prix Special red danskeren 76.560 point i hus på sin unge hest, Blue Hors Matiné, og det var nok til tredjepladsen.

Tyske Isabel Werth tog guldmedaljen med suveræne 79,480 point. Andenpladsen gik til den hollandske OL-vinder Anky van Grunsven med 77,800 point.

En glad Andreas Helgstrand med bronze-medaljen (Foto: Jochen Lübke © Scanpix)

Helgstrand: Det kan blive til mere

Det er Danmarks første individuelle medalje ved VM i dressur i 20 år.

- Det her har jeg drømt om, lige siden jeg startede. Jeg har altid sagt, at den dag, jeg får en medalje, stopper jeg. Men jeg kører nok lidt videre alligevel, siger Andreas Helgstrand til DR Sporten.

Han var selvfølgelig godt tilfreds med medaljen, men mener, at Blue Hors Matiné har potentiale til at hente flere medaljer hjem til Danmark. Endda af højere karat.

- Jeg synes selv, at det er tæt på at være verdens bedste hest. I dag var den måske lidt duperet af alle de ting, der skete rundt omkring os, og det var ikke mit bedste ridt. Så jeg kan godt komme en tak eller to videre, siger Andreas Helgstrand.

Der var god grund til, at Blus Hors Matiné blev lidt påvirket af omgivelserne i Aachen. Omkring 48.000 tilskuere var på plads for at overvære dagens konkurrence.

- De gik helt amok. De kunne næsten ikke sidde stille, mens jeg red programmet. Det er en helt speciel fornemmelse. Man er helt derinde alene i ti minutter, mens alle kigger på én. Jeg fik et helt vildt bifald og bølgen gik efter mit program, siger Helgstrand.

Glæde hos formand og far

Der var selvfølgelig stor glæde i Dansk Ride Forbund efter bronze-medaljen kom i hus.

- Det her resultat betyder utrolig meget, ja næsten alt for dansk ridesport. Vi har altså med en hest at gøre, som har et potentiale, man ikke tidligere har set, og så er den kun ni år. Dette er kun begyndelsen. Den hest har mange gode år, hen ved 10 år, hvor den kan være med på internationalt topplan. Jeg håber på, at man fortsat vil støtte sporten ved at beholde hesten på dansk jord. Den er jo rigtig mange penge værd, siger forbundets formand Ulf Helgstrand, der også er far til Andreas. 

Det er første gang, at der uddeles VM-medaljer i Grand Prix Special.

 

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ad6e066187a207d49e05d4

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk