VM-deltagere fra Nepal mangler ski

Det nepalesiske skiforbund har brug for hjælp, hvis nationen for første gang skal have deltagere med ved et alpint VM - blandt andet to par ski.

Richard Morley, landstræner for Nepals alpine skiløbere. (Foto: Stefano Rellandini © Scanpix)

Der var engang, hvor et bobslædehold fra Jamaica overraskende stillede op til et OL og skabte overskifter. Det samme gør sig i disse dage gældende for to nepalesiske skiløbere, der gerne vil deltage i storslalom ved VM i alpin i franske Val d'Isère.

Men der er bare et problem for Shyam Dhakal og Subas Khatri, som drømmer om at blive de første fra Nepal nogensinde, som stiller op til et VM i de alpine discipliner. De ski, som nepaleserne har taget med sig, har ikke levet op til det internationale skiforbunds (FIS) krav, og det er ikke godt for de to håbefulde deltagere. For det nepalesiske skiforbund har ikke råd til at købe andre ski, så nu håber nepaleserne på hjælp, siger holdets træner, Richard Morley.

- En lokal butik har tilbudt at hjælpe os med nogle ski, vi kunne låne, men jeg er ikke sikker på, om det er lovligt. Det er i hvert fald meget frustrerende at opleve, at nogle af gutterne fra de førende skinationer blot bruger nogle træningsski et par gange og så smider dem ud, fortæller Morley.

Selvom det ikke handler om at vinde for nepaleserne, så går Morley - en britisk forretningsmand og tidligere skiløber - meget op i, at nepaleserne kommer i aktion, så de kan vinde de andre deltageres respekt.

- Det har de fortjent, for det er knægte med et mod helt på højde med de andre deltagere, siger han.

Morley holder indtil videre mobiltelefonen åben, så han kan rykke hurtigt ud, hvis en skifabrikant eller en anden skination vil give en hjælpende hånd. Storslalomløbet for herrerne afvikles fredag i næste uge.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter