VM-sølv til Chris Terkelsen

Danske Chris Terkelsen vandt torsdag en sølvmedalje ved verdensmesterskaberne i orientering i Japan.

Chris Terkelsen på podiet med guldvinderen Thierry Gueorgiou og bronzevinderen Jarrko Huovila. (Foto: Karl Kr. Terkelsen © DR Sporten)

33-årige Chris Terkelsen fra Farum Orienteringsklub vandt torsdag sølvmedalje på mellemdistancen ved verdensmesterskaberne i orienteringsløb i Aichi i Japan.

 - Det er en helt fantastisk følelse. Det er bare ubeskriveligt. Det var et teknisk godt løb, og jeg følte mig godt kørende, bortset fra en enkelt fejl ret kort tid før afslutningen, siger Chris Terkelsen til DR Sporten.

Chris Terkelsen i vild jubel over VM-s?lvet. (Foto: Karl Kr. Terkelsen © DR Sporten)

Verdens nu næstbedste orienteringsløber ærgrede sig over fejlen, som han beskriver som helt banal. Og med 17 sekunder ned til bronzemedaljen tilslut, var det tæt på at koste dyrt.

- Jeg kom til at løbe den forkerte vej henad en sti, fordi jeg havde fokus længere fremme på banen. Jeg løb og planlagde nogle stræk, der kom længere fremme, og så lavede jeg en rigtig begynderfejl, og det kunne let have blevet dyrebart, forklarer Chris Terkelsen videre.

Der var dog relativt langt op til til franskmanden Thierry Geordiou, som vandt, så sølvmedaljevinderen mener ikke, at han ligefrem gik glip af guldet på grund af fejlen. Finnen Jarkko Huovila vandt bronze.Troede det var slutChris Terkelsen førte an på verdensranglisten for syv år siden, men blev så ramt af skader, som følge af overtræning, og han troede selv at landsholdskarrieren var slut.

- Det er et fantastisk comeback for mig. Det føles som om jeg har været på en lang rejse frem mod det her. Så det er en drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg er tilbage på det her niveau igen, fortsætter Chris Terkelsen.

Chris Terkelsens sølvmedalje er Danmarks hidtil bedste individuelle resultat i VM-sammenhæng på denne distance. Og næste år kan han forsvare sit flotte resultat på hjemmebane, når VM foregår i skoven omkring Silkeborg i slutningen af juli og starten af august.

Det er lang tid siden Danmark sidst har haft næsen så langt fremme ved et VM i orientering. Allan Mogensen blev verdensmester på den klassiske distance tilbage i 1993, og Mona Nørgaard tog titlen med hjem i 1974.

Udvalgte resultater fra VM -

4,7 kilometer, 300 meter stigning, 13 poster:

1 Thierry Gueorgiou (Frankrig) 33,00.3 minutter2 Chris Terkelsen 34,32.0 min. 3 Jarkko Huovila (Finland) 34,49.3 4 David Andersson (Sverige) 34,54.4 5 Øystein Kristiansen (Norge) 35:31.2 6 Jørgen Rostrup (Norge) 35,38.9 30 Mikkel Lund (Danmark) 41,06.0 38 Troels Nielsen (Danmark) 44,23.0

Hos kvinderne blev Signe Søes nummer 21, og Helene Hausner løb ind som nummer 26 på de 4,1 kilometer.

Chris Terkelsen i vild jubel over VM-s?lvet. (Foto: Karl Kr. Terkelsen © DR Sporten)

 

FacebookTwitter