Dansk OL-windsurfer føler sig klar til VM

Over 200 dage om året er han væk fra familie, kæreste og venner i Danmark, men selvom det er hårdt, er det også med til at motivere windsurferen Sebastian Fleischer.

Efter en skuffende 12.-plads til OL, føler Sebastian Fleischer sig nu mere frisk og klar til VM.(foto: Sander van der Borch)

I Danmark er Sebastian Fleischer en af meget de meget få surfere, som sejler den olympiske windsurfeklasse, RS:X, på topplan. Derfor har han søgt selskab uden for landets grænser, så han ikke skal være alene om sin træning, sine rejser til turneringer og træningslejre.

Han indgår nu i et træningsfællesskab med tre ligesindede i form af to hollændere og en spanier, og det er meget vigtigt for Sebastian, at han ikke er alene om at dyrke sin sport - Både på det personlige plan og i kampen om at opnå gode resultater.

-Det er mine bedste venner, jeg træner med. Og det er vigtigt for mig, at jeg har det godt med de mennesker, jeg bruger så meget tid sammen med. Samtidig er de også gode på vandet, og det er vigtigt at de kan presse mig, hvis jeg vil blive bedre.

Svært at håndteret modgangen

Selvom Sebastian har sine træningskammerater, er han alligevel alene på brættet, når starten til løbene går, og han skal kæmpe om medaljer. Her passer det ham fint, at han kun kan bebrejde sig selv, når det går dårligt, ligesom det også er ham selv, han har at takke, når det går godt.

Men hvor medgangen er nem at håndtere, så er der lidt flere problemer, når modgangen rammer.

-Jeg er ikke god til selv at håndtere, når det går dårligt. Om det er skader eller dårlige resultater, så er det bare svært, når tingene går imod én. Men det er noget, jeg har fokus på, og som jeg bliver bedre til at klare i takt med, at jeg bliver ældre.

Motivation findes i afsavn

Selvom træningsmakkerne ikke er danske, så er hjemmeadressen det stadig. Men det betyder, at han har flere dage væk fra Danmark, da træning og konkurrencer primært er i udlandet.

Men de mange dage væk fra familien, de danske venner og kæresten, er også med til at motiverer ham til at gøre sit bedste.

-Nogle dage kan jeg være træt og have lyst til at holde fri. Der kan jeg godt tænke, at på grund af min sport, skal jeg bruge otte-ni år på mit studie og være væk fra min kæreste, venner og familie over 200 dage om året, så nu skal jeg altså komme afsted og gøre det ordentligt.

Var udbrændt under OL

Til VM vil Sebastian gå efter at slutte blandt de ti bedste, og det, mener han er et realistisk mål. For i modsætning til OL i Rio, hvor han skuffet tog hjem efter at være blevet nummer 12, kommer han denne gang langt mere frisk og udhvilet, end han var der.

-Jeg havde rejst alt for meget inden OL, så jeg var mentalt udbrændt. I år har jeg haft færre træningstimer men med mere intensitet, og det har hjulpet på lysten til at være på træningslejre og har givet mig en stor sult efter at være afsted til stævner.

Første gang Sebastian Fleischer kan få stillet sin sult ved VM bliver søndag 5. august, hvor han og resten af deltagerne i RS:X-klassen har første sejldag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter