Dansk sejltriumf i prestigefyldt spansk stævne

Anne-Marie Rindom vinder Radial-klassen ved Trofeo Princesa Sofía-stævnet i Spanien.

Anne-Marie Rindom har tidligere i karrieren vundet bronze ved OL i Rio i 2016. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den 26-årige Horsens-sejler, Anne-Marie Rindom, kan gå ind til lørdagens afgørende Medal Race ved Trofeo Princesa Sofía-stævnet i Spanien med et forspring på 23 point. Dermed kan konkurrenterne ikke nå hende, og hun er sikker på den samlede sejr allerede før den afsluttende dag.

Den danske sejler er på nuværende tidspunkt foran 2016-verdensmesteren Alison Young på andenpladsen og den regerende verdens- og olympiske mester Marit Bouwmeester på tredjepladsen.

Sikker sejr trod sekundære placeringer

Under fredagens sejladser kom Rindom i mål med placeringer som nummer ti og otte. Og da Bouwmeester som hidtil var nærmeste konkurrent blev noteret for to beskedne placeringer som 26 og 15, var sagen afgjort.

Rindom har tidligere vundet to bronzemedaljer ved stævnet i 2015 og 16. Men det er første gang, at hun vinder det traditionsrige Mallorca-stævne, som altid skal afgøres blandt verdens allerbedste sejlere.

Tidligere i karrieren har Rindom hentet to World Cup-triumfer. Seneste sejr kom i oktober, og Anne-Marie Rindom må dermed regnes som et af de bedste danske bud på en triumf til sommeren VM i Aarhus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk