En knust OL-drøm skal føre til VM-guld i sejlsport

Et misset OL og knap halvandet års pause er brændstoffet i kampen for at vinde guld ved VM for de to 49erFX-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen.

Ida Marie Baad (tv) og Marie Thusgaard Olsen sejler til dagligt i Aarhus, og vil gå efter at vinde guldet på hjemmebane. (Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion)

Tilbage i 2016 kæmpede de to Aarhus-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen om at komme med til OL i Rio.

Men på grund af en tyvstart ved VM i Florida, der fungerede som det sidste udtagelsesstævne inden OL, måtte de se pladsen forsvinde for næsen af dem.

Ganske kort tid efter meldte Ida og Marie ud, at de trak båden på land og pakkede sejlet sammen for en periode, så de kunne få en pause og opleve, hvad livet væk fra båden kunne byde på.

-Jeg gik på eliteefterskole og gymnasie, og vi havde brugt al vores tid på sporten, siden vi var helt unge. Vi havde aldrig haft den her lange periode, hvor vi ikke skulle fokusere 100 procent på kost og træning. Så det kunne være dejligt at se, hvordan det så ud på den anden side, siger Ida Marie Baad.

Motivationen kom tilbage

Når store dele af deres tid pludselig ikke skulle bruges i 49erFX-båden, gav det blandt andet tid til at stikke næsen i studiebøgerne.

Muligheden for at opleve livet væk fra sejlsporten var god, men det begyndte alligevel at trække i dem for at komme tilbage, fortæller Marie Thusgaard Olsen

-Jeg kom virkelig til at savne at være på havnen og sejle. At gøre sig umage med detaljerne og nørde dem. Sætte sig store mål og sejle store internationale konkurrencer, siger hun.

Tiden væk fra vandet gav nye ideer

Marie og Ida har være tilbage i 49eren i lidt over et år nu. Men inden de hoppede tilbage i båden, havde deres tanker allerede kredset om sejlsport. Og de tanker kombineret med den genfundne motivation efter pausen, er et godt miks frem mod VM, mener Marie Thusgaard Olsen

-Jeg tænker, at vi i det seneste år har åbnet øjnene for nye ting, som vi kunne træne. Så jeg synes, at vores udvikling har været større i det her år end for tre år siden, inden vi stoppede. Og det vil give os en fordel forud for dette VM, tror jeg.

(Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion)

Modstanderen kan blive en hjælp til VM-guld

Det var træningsmakkerne, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som rejste til OL i Rio i 2016 for næsen af Ida og Marie. Man kunne derfor fristes til at tro, at der derfor ville være sure miner mellem de to både, men det er ikke tilfældet.

For Ida Marie Baad skal træningsveninderne mere ses som en god mulighed og hjælp til, at det fremover er hende selv og Marie, der bliver nummer et.

-Vi er rigtig glade for, at vi kan træne med Jena og Katja. De er nogle af de bedste i verden. Derfor har vores træning altid mega høj kvalitet, og vi bliver virkelig presset. Og det er den måde, vi bliver endnu bedre og kan komme til at blande os blandt de allerbedste, siger Ida Marie Baad.

”Det er dejligt at sove i sin egen seng”

Til VM går pigerne efter at få den VM-medalje, som de flere gange har ligget til at tage, men som er glippet. For at det skal lykkes, håber de, at de kan drage fordel af, at VM bliver afholdt i hjembyen Aarhus.

-Vi er så glade for, at det afholdes i Aarhus, og vi har sejlet her hele livet, så vi føler, at vi kender området lidt bedre end de andre. Og så kan vi sove i vores egen seng - Det er virkelig lækkert, fortæller Ida Marie Baad.

Sejlerne har sejlet sammen i mere end 10 år, hvor det blandt andet er blevet til EM-guld to gange og et enkelt VM-sølv.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter