OVERBLIK Dansk VM i sejlsport åbner med vinden i hovedrollen

Sejlerne måtte længe vente på vinden, men de fleste sejladser blev gennemført på Aarhusbugten.

Den næststørste sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund og den største på det gyngende hav blev skudt i gang, da verdens bedste sejlere kappedes på Århusbugten.

På første konkurrencedag ved stævnet var klasserne med finnjollerne og 470-jollerne på vandet.

Tomandsjollerne i 470 klassen sejlede to sejladser for både mænd og kvinder. På grund af forholdene blev, der kun sejlet én sejlads i de to mandlige grupper. Finnjolleklassen har kun mandlige deltagere, og en af dem er danske Andre Højen Christiansen, som blev første danske deltager på vandet.

Efter mere end to timers venten, på at vinden blev stærk nok til at kunne afholde sejladsen, lykkedes Andre Højen Christiansen med at hive en 19.-plads hjem i sin første kapsejlads og ligger derfor på en samlet 37.-plads.

Klassen føres af brasilianske Jorge Zarif og kroaten Josip Olujic.

Svære forhold for 470-jollerne

I 470-jollerne bød sejladserne på meget skiftende resultater, hvor ingen af makkerparrene kunne dominere på de østjyske bølger.

Hos kvinderne løb Lecointre Camille og Retornaz Aloise med en samlet førsteplads efter at være blevet nummer to i første sejlads og sjette i anden.

Hos mændende løb det svenske par Anton Dahlberg og Fredrik Bergström med sejren i den første sejlads i den ene pulje. Uddrag af deres sejlads kan ses i videoen i toppen af artiklen. Det græske par Panagiotis Mantis og Pavlos Kagialis snuppede sejren i den anden, så de ligger nu i toppen sammen med svenskerne.

Vinden blev hovedpersonen

Selvom det lykkedes at få afviklet sejladserne kom den manglende vind til at fylde meget hele dagen igennem.

For at sejladserne kan afvikles til VM kræver det, at der er vind, og at vinden er stabil. Og det var desværre ikke tilfældet ved middagstid, hvor sejladserne ellers skulle være begyndt.

Ved eftermiddagstid havde vinden dog frisket op, og det betød, at forholdene var gode nok til at få afviklet sejladserne.

Facebook
Twitter