Ungdom og erfaring skal sikre 49ere billetten til OL

49er-sejlerne Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen mener, at de 20 års aldersforskel mellem dem kan bruges til deres fordel ved VM i Sejlsport.

Til VM i Aarhus er Målet for 49er-sejlerne Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen at kvalificerer Danmark til OL i 2020.

Da Jonas Warrer sejlede sig til guld i en hæsblæsende finale ved OL i 2008 i Beijing, var hans nuværende makker i 49er-båden, Jakob Precht Jensen, kun 10 år gammel. Sammen med familien sad han hjemme foran fjernsynet og fulgte med i spænding.

Men selvom de nu er makkerpar i 49eren, kan den 19-årige sejler stadig godt føle, at det er utroligt, at han nu sejler med sit tidligere idol, fortæller Jakob Precht Jensen.

-En gang i mellem ser jeg nogle billeder, fra da Jonas vand guld ved OL, og der kan jeg godt tænke, at det er ret vildt, at jeg nu står her, siger han.

Forskellene i båden er positive

Jonas Warrer er 39 år gammel og har vundet sejlsportens fineste medalje, mens Jakob er halvt så gammel og stadig har sit første OL til gode. Men forskellen i medaljer og alder er ikke noget, der har en negativ indvirkning på dem, når de er på vandet.

-Når vi er ude og sejle, er vi ligeværdige. Der skal vi bare have båden til at sejle så hurtigt som muligt i den rigtige retning. Og der hjælper det ikke at tænke over den store aldersforskel, eller at Jonas er meget mere erfaren end mig, fortæller Jakob Precht Jensen.

Faktisk kan forskellen i alder og erfaring i en 49er være en fordel for dem. For mens Jonas Warrer selv kommer med enorm rutine, så har den nye makker masser at byde ind med, som gør dem bedre, fortæller OL-guldvinderen.

-Mens jeg har erfaringen, så kommer Jakob med ny vilje og masser af motivation. Og så har han tidligere sejlet andre joller, så det falder ham naturligt og nemt at sejle i 49eren nu, siger Jonas Warrer.

Perfekt optakt til VM i Aarhus

Kombinationen har allerede båret frugt. For lidt over en måned siden fik de nemlig en perfekt optakt til VM, da de endte øverst på skamlen til det internationale stævne Kieler Woche i Tyskland.

Målet for et godkendt VM er mere beskedent. Som udgangspunkt går de efter at ende i top ti og dermed sikre Danmark en plads ved OL i Tokyo i 2020. Men da VM er på hjemmebane, så vil det ikke gøre noget, hvis resultatet bliver til mere, fortæller Jonas Warrer.

( Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion)

-Det er mega fedt, at VM er i Danmark, og det er fedt med opmærksomheden på sejlsport. Så det er klart et kæmpe boost for os. Så kunne vi vælge, vil vi jo gerne lave et godt resultat her. Og spiller tingene, kan vi også godt være med helt fremme til VM.

Lørdag 4. august skal både herrerne og damerne i 49er-klassen i aktion for første gang.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk