Verdensmestre sikrer dansk OL-plads i 49erFX: 'Endelig lidt flow igen'

Der er to danske både med i kampen om medaljer i 49erFX-klassen ved VM.

Efter en skuffende dansk onsdag ved VM i sejlsport i Aarhus var der mere vind i sejlende torsdag. Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen scorede topplaceringer i alle dagens tre sejladser, og med pladser som nummer fire, seks og to er den danske båd klar til lørdagens Medal Race i 49erFX-klassen.

De to sejlere, der vandt bronze ved EM i Rio i 2016 og VM for 49erFX sidste år, er nummer fire i stillingen inden den afgørende medaljesejlads i Aarhus Bugt. De har dog hele 18 point til den førende båd, og guldet ser dermed usandsynligt ud.

- Vi kunne ikke være mere glade for dagen i dag. Det er så dejligt at slutte ordentligt af. Endelig føler vi, at der var nogle ting, som gik med os. Det er mega fedt, siger Katja Salskov-Iversen til DR.

- Nu er der endelig lidt flow igen. Medal Race på lørdag bliver sikkert noget helt andet igen, og det bliver sikkert også rigtigt svært. Lige nu er vi bare glade for dagen, og så må vi se, hvad vi kan tage med videre, siger hun og bakkes op af makkeren:

- Vi skal bare ramme dagen igen, ligesom vi gjorde i dag og sejle stærkt, og så må vi se, om det ikke går vores vej, siger Jena Mai Hansen.

Til gengæld er Danmark nu sikret en nationsplads ved OL i Tokyo i 2020 allerede inden Medal Race, hvor 10 både deltager. Der er nemlig to både fra Danmark og Storbritannien med, og derfor er alle lande i medaljesejladsen sikre på en plads i top-otte, der altså giver OL-billet.

Den anden danske båd i Medal Race er med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. De to åbnede torsdagen med en tredjeplads, men to dårlige sejladser derefter betyder, at de ligger på syvendepladsen inden den afgørende sejlads.

Medal Race sejles på lørdag, og du kan følge sejladsen direkte på DR’s kanaler.

Facebook
Twitter