VIDEO Anne-Marie Rindom holder fast i VM-føringen

Vejret drillede igen, da Anne-Marie Rindom trods udfordringer tirsdag holdt førstepladsen i Laser Radial.

Den danske sejler Anne-Marie Rindom ligger fortsat helt i front ved VM i sejlsport i vandet ud for Aarhus.

Her drillede vinden igen tirsdag, som tilfældet også var det mandag, og det medførte også tirsdag udsættelser og aflyste sejladser.

I Laser Radial topper Anne-Marie Rindom i den samlede stilling efter syv sejladser med 25 point, men det er tæt i toppen.

Lige efter følger amerikanske Paige Railey på andenpladsen med 26 point.

Herefter er der et spring ned til Sarah Douglas fra Canada, der på tredjepladsen har 36 point.

Tirsdag var Anne-Marie Rindom på vandet i en enkelt sejlads, og her blev danskeren noteret for en 13.-plads, mens Paige Railey blev nummer fire.

På grund af en diskvalifikation af en sejler blev Rindom dog noteret for en 12.-plads, efter at hun fik en dårlig start og måtte kæmpe sig op i feltet.

Der var planlagt to sejladser tirsdag, men det lykkedes ikke på grund af vindforhold.

I 49erFX var halvdelen af bådene i vandet tirsdag, hvor der ellers var hviledag. Det skete for at indhente en af mandagens aflyste sejladser.

De regerende verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen måtte dog nøjes med en 16.-plads, og den blev kostbar, da de i forvejen var noteret for en 18.-plads fra førstedagen - 18.-pladsen er i øjeblikket deres "fratrækker".

Sejlerne kan trække deres dårligste placering fra deres samlede antal point, hvilket betyder, at tirsdagens 16.-plads tæller med i regnskabet.

I katamaranklassen Nacra 17 blev det til en anden- og tiendeplads i tirsdagens to sejladser for Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt. Duoen indtager en fjerdeplads efter syv af i alt femten VM-sejladser i Nacra 17.

Windsurferen Sebastian Fleischer er på 17.-pladsen i herrernes RS:X efter en placering som nummer 11, 27 og 16 i tirsdagens konkurrencer.

/ritzau/