VIDEO Danmark misser VM-medalje i 49erFX

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen endte som en skuffende nummer fem i 49erFX-klassen ved VM i sejlsport i Aarhus.

Det blev ikke til en dansk VM-medalje i 49erFX-klassen lørdag eftermiddag i Aarhus.

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen endte som en samlet nummer fem efter at have sejlet sig til en skuffende syvendplads ved lørdagens afgørende og dramatiske medaljesejlads.

Der var ellers store forventninger til de to danske sejlere, der vandt bronze ved OL i Rio i 2016 og blev verdensmestre for 49erFX sidste år.

Den danske båd var nummer fire i stillingen inden den afgørende medaljesejlads i Aarhus Bugt. De havde dog hele 18 point til den førende båd, hvilket gjorde svært at hente guldet, da man maksimalt kunne netop 18 point i medaljesejladsen.

Og det lykkedes ikke for de danske sejlere at hente de nødvendige point i en sejlads, hvor de førende østrigere skuffede gevaldigt, da de overraskende måtte slippe en ellers sikker førsteplads, da de fejlbedømte vinden og kæntrede.

Hollænderne Annemiek Bekkering og Anette Duetz vandt guld, den østrigske båd med Lorena Abicht og Tanja Frank vandt sølv, mens bronzen gik til England og Sophie Ainsworth og Sophie Weguelin.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i Danmarks anden båd i klassen blev nummer fire i medaljesejladsen og samlet nummer syv.

Facebook
Twitter