VIDEO Dansk duo i VM-førertrøjen: 'Vi sejler mega hurtigt'

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen havde en god dag på vandet og er sikret en førsteplads efter de seks første sejladser.

Med en flot andenplads under meget svage vindforhold holder Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fast i deres førertrøjer i 49erFX-klassen.

De danske medaljefavoritter fik kun en enkelt sejlads på Aarhus Bugt i dag på grund af den svage vind. Og de to bejlere til OL 2020 i Tokyo var godt tilfredse med deres indsats.

- Det var så fedt. Det gik mega hurtigt, og der var ikke engang særligt meget vind. Det er ellers det, der nogle gange lidt er vores svaghed, så det var fedt, siger Marie Thusgaard.

Tæt topkamp kræver koncentration

Det danske makkerpar er tæt presset af den britiske duo Charlotte Dobson og Saskia Tidey i toppen af tabellen, men da briterne stadig mangler deres sjette sejlads og dermed har udsigt til flere point, er Baad Nielsen og Thusgaard Olsen sikret en førsteplads efter de første seks sejladser.

Den anden danske båd med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger som nummer tre, og presser også på for at blande sig i topstriden. Derfor tæller hvert et point i den samlede stilling.

- Sådan en dag med sådan nogle forhold, hvor vinden springer så meget, så kan man virkelig lave en dårlig sejlads. Så det er fedt at lave en god en, siger Ida Marie Baad Nielsen.

Danskerne fik en skidt start på deres sejlads, men de reddede et godt resultat hjem ved hjælp af god fart.

- Det handler rigtig meget om at vurdere, om det er til venstre eller højre side, hvor der er mest vind. Men jeg føler bare, at vi lå det helt rigtige sted, forklarer Marie Thusgaard Olsen.

I 49er-klassen for mændene er Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl bedst placerede danske båd på en 20.-plads efter en enkelt tur på vandet mandag.

Her ligger Jonas Warrer og Jacob Precht Jensen efter to sejladser som henholdsvis nummer 6 og 18 længere tilbage i den samlede stilling.

Helt efter planen var Anne-Marie Rindom ikke på vandet mandag i Laser Radial, men tirsdag indleder den 27-årige danskers sejladserne i guldfeltet fra førstepladsen i den samlede stilling.

Anne-Marie Rindom har et forspring på syv point ned til norske Line Flem Høst på andenpladsen.

FacebookTwitter