VIDEO Danske Nacra-båd efter sejlfri søndag: 'Det er det fesne ved sejlsport'

Det blev besluttet, at der ikke skulle sejles Medal Race søndag, da der ikke var nok vind ved VM i Sejlsport.

VM i sejlsport fik ikke den afslutning, som de danske Nacra-sejlere Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt havde drømt om.

De fik ikke lov at kæmpe om VM-titlen i Medal Race, da vinden var for svag, og derfor må de tage til takke med den fjerdeplads, som de havde opnået inden søndagens sejlads.

Derfor var skuffelsen til at få øje på hos de to sejlere, da det var blevet besluttet, at der ikke skulle sejles om medaljer søndag.

- Det er en del af sejlsport, og det er den mest fesne del ved sejlsport, siger Christian Peter Lübeck.

- Man vil hellere gå ud og sejle dårligt og så blive nummer fire i stedet for ikke at få lov at sejle om det. Der er ikke så meget at sige. Det er bare ærgerligt, og så må vi komme videre.

Hans makker i Nacra-båden, Lin Ea Cenholt, var også skuffet, da hun anså deres chancer for medaljer for at være gode.

- Det er super ærgerligt, at vi ikke får lov til at kæmpe, for vi har sejlet så godt, og vi er så tæt på en førsteplads. Det bliver så til en fjerdeplads uden mulighed for at bevise, at vi kunne have vundet, siger hun.

Guldet endte hos italienerne Ruggero Tita og Caterina Banti. Det blev til australsk sølv, mens bronzen gik til argentinerne Santiago Lange og Cecilia Saroli.

Danmark endte med at vinde en enkelt medalje ved VM i Aarhus. Den blev sikret af Anne-Marie Rindom, der fredag vandt bronze i Laser Radial.

Se hele interviewet med de skuffede sejlere i videoen over artiklen.