VIDEO Danske verdensmestre dominerer VM på Aarhus' bølger

Landsholdssejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen kæmper om medaljer i VM i sejlsport. Dagens resultater sender dem helt til top ved stævnet i Aarhus.

Det danske sejlerlandshold kæmper for medaljer og en OL-plads i kvindernes 49erFX-jolle. Og de danske bronzevindere fra disciplinen ved seneste OL, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, gjorde deres til, at leve op til de danske ambitioner.

I lørdagens første sejlads i deres gruppe dominerede danskerne total og vandt en suveræn sejr foran den svenske båd med Vilma Bobeck og Malin Tengström.

Anden sejlads startede mere vaklende for duoen, der først rundede det første mærke af fire som nummer 24. Det lykkedes for hjemmebanefavoritterne at hente et par placeringer hen mod slutningen af løbet og fik en skuffende 18.-plads ud af anstrengelserne.

I dagens sidste kapsejlads fandt de danske bejlere til medaljerne atter frem til det absolutte topniveau og fik endnu en sejr med i havn. Det betyder, at de ligger nummer et samlet. Det andet danske par med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard havde også en god dag og ligger nummer tre i den samlede stilling.

Du kan høre, hvad de forsvarende verdensmestre havde at sige om deres egen indsats i videoen herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter