VIDEO De danske 49er-kvinder dominerer VM i Aarhus

De to danske medaljefavoritter i 49erFX-klassen indtager en første- og tredjeplads i den samlede VM-stilling efter fem sejladser.

Danmark er en af de absolutte topmagter indenfor 49erFX-klassen i sejlads. Og på hjemmebane er de to toppar hos danskerne med til at sætte en tyk streg under den danske dominans.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sikrede sig en tredje og fjerdeplads i søndagens sejladser og det sender dem helt til tops i den samlede stilling. Samtidig har de følgeskab i toppen af deres landsmænd og rivaler Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der ligger nummer tre.

Og den danske førerbåd var ikke overraskende begejstrede efter søndagens indsatser, hvor den hårde vind spillede en afgørende rolle.

- Det var super fedt. Det her blæsevejr er noget af vores yndlingsvejr. Vi fik en lidt dårlig start i den første sejlads, men vi var heldigvis rigtig hurtige rundt på banen, siger Ida Marie Baad til DR sporten.

Andenpladsen indtages af den britiske båd med Charlotte Dobson og Saskia Tidey. Briterne var de stærkeste på vandet søndag, hvor de skaffede en første- og andenplads i deres to sejladser.

Hård vind presser danske verdensmestre

Hos de forsvarende verdensmestre, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, var stemningen mere dæmpet, da de atter fik fast grund under fødderne.

Efter dagens sejladser er de røget fra en førsteplads ned på en tredjeplads. Danskerne resultatmæssige nedtur skyldes ifølge parret selv de ændrede vindforhold.

- Det kunne have været meget værre. Men vi laver en fin stabil serie i top 10. Det er nok den eneste dag vi får med blæsevejr. Vi var ok tilpas, men i de 13 dag, som vi har trænet op til stævnet, har vi ikke haft noget vind, så det var lidt skræmmende, forklarer Jena Mai Hansen.

Du kan høre et længere interview med de to sejlere i videoen herunder.

FacebookTwitter