VIDEO Rød-hvidt hav: Dansk 49er-flåde indtager havet for at erobre OL-pladser

49er-klassen er en af VM-klasserne med hårdest konkurrence, og hele 13 danske både bidrager til spændingen.

Når VM i sejlsport tredjedag lørdag løber af stablen bliver det med en stor dansk dominans i 49er-klassen. Danmark er den nation, der stiller med klart flest både, og de i alt 26 atleter på de 13 livlige joller har ambition om at kvalificere sig til OL.

Der er hele ni danske både med i det mandlige 49er-felt på 86, mens fire ud af 60 både er danske hos kvinderne. Og de danske deltagere skal forsøge at sikre Danmark pladser til OL i 2020.

40 procent af alle pladser til OL skal nemlig fordeles på landebasis ved årets VM i sejlsport. Det danske landshold har en ambition om, at mindst fire danske både skal kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020. Deriblandt har danskerne en forventning om, at der bliver sikret en plads i mændenes 49er og kvindernes 49erFX.

Som minimum belønnes top-otte i hver sejlklasse med en nationsplads til legene i Tokyo.

Rivaler kæmper side om side for Danmark

Hos kvinderne er der særligt to af parrene, der har sat næsen op efter en OL-kvalificerende placering til Danmark.

De to Aarhus-sejlere Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen kom lige akkurat ikke med til seneste OL, men deres kamp for kvalifikation fortsætter ufortrødent frem mod næste OL. Og den mission kan de være med til at sparke i gang på hjemmebane.

-Det er et mega tæt felt alle er rigtig gode. Vi skal gerne i top-10, og vi prøver også på at vinde en medalje, men der er rigtig mange om buddet, så det er ikke lige til, siger Ida Marie Baad Nielsen.

To af Aarhus-sejlernes største hjemlige konkurrenter er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som allerede har OL-erfaring fra Rio i 2016, hvor de snuppede bronzemedaljer. Parret har ikke haft en optimal forberedelse til VM, da de har satset på andre sejlprojekter.

Men de regner også med at kunne byde ind med en indsats, der ville kunne sikre en dansk plads til OL.

-Vi forventer, at vi er med til at kvalificere nationen til Tokyo. Så må vi prøve at kæmpe med om medaljerne. Men det er svært for os at drømme om, da vi ikke har haft den optimale forberedelse til det her VM, forklarer Katja Salskov-Iversen.

Facebook
Twitter