VIDEO Topsejlere går efter VM-guldet i Aarhus: 'Vi har trænet her hele livet'

Man kan godt tale lidt om en hjemmebanefordel på Aarhus Bugt, siger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

De har nydt utroligt meget succes sammen i deres 49FX-båd. Men der mangler især én medalje i samlingen hos Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

- Vi har flere gang ført et VM og tabt guldet i slutningen af stævnet. Så det der VM-guld mangler vi virkelig stadigvæk, siger Ida Marie Baad.

Næste chance for at få VM-guldet hjem til medaljehylden kommer, når der er VM i Aarhus denne sommer. Her kan der sågar blive tale om en fordel for de to danske sejlere.

- Det VM bliver virkelig specielt for os. Særligt fordi det er i Aarhus Bugten, hvor vi har trænet hele vores liv. I sejlads kan man godt snakke lidt om en hjemmebanefordel, siger Marie Thusgaard.

- Vi vil rigtig gerne have en medalje, og den må også rigtig gerne være af guld. Vi ligger til at kunne gøre det godt, men der er virkelig mange dygtige besætninger. Det skal flaske sig, men det kan godt lade sig gøre, siger de to sejlere.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har dannet makkerpar i over 10 år og har blandt andet vundet EM samt taget sølv ved VM.

VM i sejlsport 2018 løber af stablen i Aarhus fra 30. juli til 12. august. Vi sender direkte her på DR’s kanaler.

Facebook
Twitter