VIDEO Tre danske både kæmper om VM-medaljer i weekenden

De danske sejlere blander sig i medaljekampen i Nacra 17 og 49erFX, hvor der i weekenden er medalrace.

Tre danske både skal i weekenden kæmpe om medaljer ved VM i sejlsport i Aarhus.

Der er derfor fine chancer for, at Danmark kan hente mere end den bronzemedalje, som Anne-Marie Rindom fredag tog i Laser Radial.

I katamaranklassen Nacra 17 blev Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck fredag klar til søndagens medalrace.

Placeringer som nummer 5, 19 og 5 i fredagens tre sejladser betyder, at duoen indtager den samlede fjerdeplads. De to danskere har seks point op til en italiensk båd på førstepladsen.

Samtidig har Cenholt og Lübeck sikret Danmark en nationsplads til OL i Tokyo.

I kvindernes 49erFX har Danmark to både med i lørdagens medalrace. De regerende verdensmestre Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen får dog svært ved at genvinde VM-titlen fra sidste år.

Før den afgørende sejlads har duoen 18 point op til den førende båd fra Østrig, og da danskerne maksimalt kan indhente netop 18 point i medalrace, så kræver det et mindre mirakel at tage titlen igen.

Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen har dog både sølv og bronze inden for rækkevidde.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er også med i kvindernes medalrace i 49erFX, men med 18 point op til tredjepladsen, så virker det lige så umuligt, som hvis Salskov-Iversen og Hansen skulle vinde guld.

Også i 49erFX er Danmark sikret en nationsplads til OL i Tokyo om to år.

I herrernes 49er missede Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl lige nøjagtig en plads i lørdagens medalrace efter placeringer som nummer 7 og 23 i fredagens to sejladser.

Lübeck og Buhl slutter VM på 11.-pladsen, hvilket var nok til at sikre en dansk nationsplads til OL i 49er. Efter fredagens sejladser blev der nedlagt en protest mod den danske båd, men protesten blev afvist og nationspladsen ved OL sikret.

Windsurferen Lærke Buhl-Hansen var længe tæt på at booke en plads i kvindernes medalrace i RS: X, men danskeren endte på 13.-pladsen og er derfor færdig ved VM.

/ritzau/

Facebook
Twitter