VIDEO Vilde vejrguder: ’Vinden skiftede 60 grader mere, end vi nogensinde har set før’

Den uforudsigelige vind blev afgørende, da den danske 49erFX-båd med Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen sejlede en femteplads ved VM.

En stor del af elitesport handler om at styre de ting, som er kontrollerbare. I sejlads er der så bare én bestemt faktor, man ikke sådan lige kan tæmme. Vejret.

Og vejrguderne havde fundet de helt uforudsigelige vinde frem, da den danske 49erFX-båd med Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen hentede en syvendeplads i den afgørende sejlads og blev nummer fem samlet ved VM på hjemmebane.

- Vinden skiftede lige pludselig 60 grader mere, end vi nogensinde har set før og kom ind med nærmest en stormbrise. Det var selvfølgelig ens for alle, men det skiftede lige, så dem, der lå sidst, pludselig førte stævnet. Og det plejer at være sådan, at man afbryder en sejlads, når det er sådan, og det gjorde de ikke her, sagde Jena Mai Hansen.

Derfor var danskerne også lidt rundt på gulvet, da DR Sporten fangede dem kort efter, at de var kommet i land.

- Lige nu tror jeg bare, at vi er forvirrede over sejladsen. Det var desværre ikke helt fair, fortalte Katja SalskovIversen, mens de nykårede hollandske verdensmestre blev modtaget med jubelråb og klapsalver i baggrunden.

- Selvfølgelig har Holland gjort det mega godt, og jeg synes også, at de har fortjent at vinde, men det er også synd for Østrig, der lå og førte og sejlede virkelig, virkelig godt, sagde Katja SalskovIversen med tanke på den østrigske båd, som kæntrede under den dramatiske sejlads.

Danskerne var også selv ved at kæntre, fortalte de efterfølgende.

- Lige nu synes jeg, at man godt kunne have afblæst sejladsen, men det kunne man måske have sagt med mange af sejladserne i løbet af stævnet. Sådan er sejlads, og det er lige for alle. Der er blevet fundet nogle vindere, og de har sejlet skide godt gennem hele stævnet, så tillykke til dem, sagde Jena Mai Hansen.

Glæde over opbakningen

Selvom den danske 49erFX-duo indtog VM-scenen for at forsvare guldet, var der også opmuntrende elementer ovenpå lørdagens højintense sejlads.

På kajkanten stod familie og venner nemlig klar, som de havde gjort det under hele verdensmesterskabet.

- Det var fantastisk. Jeg kan ikke beskrive, hvor fedt det var. Jeg synes faktisk ikke, at det er et ærgerligt resultat. Vi er tilfredse. Det her er mere, end vi kunne forvente. Og at vi får den opbakning, vi gør her fra land, er fantastisk. Det er vi bare glade for, fortalte Katja SalskovIversen.

Når vinden, bogstavelig talt, har lagt sig ovenpå verdensmesterskabet, er 49er-duoen sikre på, at de har gjort sig en masse vigtige erfaringer.

- Jeg tror lige, at vi skal hjem og tænke over tingene. Det er rigtig svært her, når man lige er kommet i land, at sige, hvad man kan tage med, men der er nok meget, fortalte Jena Mai Hansen.

Facebook
Twitter