Vild VM-udvikling: Nu ligger Rindom pludselig til bronze

En amerikansk sejler har trukket sig efter dommerprotest, og dermed er Anne-Marie Rindom nu treer inden Medal Race i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom har fået en gave: Nu kan hun sejle VM-bronzen hjem fredag. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det var en skuffet Anne-Marie Rindom, der torsdag kom i land med en 34. plads i tiende og sidste sejlads ved VM. Inden sejladsen lå hun nummer et med guldkurs, men den tunge placering betød, at Rindom pludselig var på fjerdepladsen med ingen mulighed for guld og kun smalle chancer for sølv eller bronze.

Torsdag aften er der dog rykket godt og grundigt rundt i toppen af stillingen Laser Radial-jollerne. Amerikanske Paige Railey har trukket sig fra den niende sejlads, og dermed ændrer hendes pointscore sig markant. Det betyder, at Anne-Marie Rindom nu pludselig er oppe som nummer tre, inden der fredag sejles Medal Race ved VM i Aarhus Bugt.

- Paige Railey fra USA har trukket sig fra 9. sejlads på grund af en fejl, hun har lavet. Dommerjuryen har lagt protest mod hende, og hun har valgt at trække sig fra racet, siger en overrasket Anne-Marie Rindom til DR.

- Jeg kom i land og var ret ked af det over min præstation i den sidste sejlads. Jeg var ærgerlig over, at jeg ikke rigtig havde muligheden for en medalje i morgen. Så var jeg ude at spise med min familie, da Thomas Jacobsen (sportschef i Dansk Sejlerunion, red.) skriver en besked, og samtidig ringer min træner, siger hun.

Går efter at vinde Medal Race

Hele miseren betyder nu, at Anne-Marie Rindom ligger til bronze, når Medal Racen begynder fredag. Hun har tre point ned til Paige Railey på fjerdepladsen, mens to øvrige både også kan indhente hende. Rindom kan selv godt nå Marit Bouwmeester og sølvet, men hun vil holde fokus på at forsvare sin bronzemedalje.

- Der er 12 point op til nummer to, og hun er forsvarende olympisk mester, verdensmester og europamester. Hun giver ikke ved dørene, så det bliver svært. Hun skal slutte dårligere end nummer syv, mens jeg vinder. Den mulighed er ikke i mine hænder. Bronzemedaljen kan jeg selv afgøre ved at sejle godt, og så gør det ikke noget, at dem bag mig også sejler godt, siger Rindom.

- Jeg kan ikke holde øje med tre både i en sejlads. Det kan ikke lade sig gøre. Så min strategi er at sejle så hurtigt som muligt og prøve at vinde det her race. Mere kan jeg ikke gøre.

'Nogle gange får man et ekstraliv'

Med sådan en positiv overraskelse for den danske sejler, kunne man frygte, at der kommer andre nyheder fra dommerjuryen, der ikke helt så godt. Men det skal man ikke frygte, siger sportschefen i Dansk Sejlerunion.

- Der kommer ikke flere ting. Det er helt mærkeligt, at det her er sket. Jeg skrev til Rindom, om hun havde set, at hun var nummer tre. ’Er det en joke?’ svarede hun. Det her sker aldrig, siger Thomas Jacobsen til DR.

Men det er altså sket for Anne-Marie Rindom, og hun krybe til køjs med bevidstheden om, at der fredag venter en ny chance for at sikre sig en VM-medalje.

- Det er en følelsesmæssig rollercoaster, jeg har været ude på de seneste par timer. Nogle gange får man lige et ’ekstraliv’, siger hun.

Du kan følge VM i sejlsport - og selvfølgelig Medal Race for Anne-Marie Rindom - fredag på DR's kanaler.

Facebook
Twitter