Axel fra Argentina er kaptajn på det danske volleyball-landshold

Det danske landshold i volleyball spiller i weekenden tre landskampe på hjemmebane i Slagelse

Navnet lyder pæredansk, men når munden åbnes, er det ikke Danmark, tankerne først falder på. For det kan godt være, Axel Jacobsen er kaptajn på det danske landshold i volleyball, men han er født og opvokset i Argentina.

Bedsteforældrene udvandrede fra Danmark til Argentina, men da Axel Jacobsen var 17 år, søgte han mod Danmark i jagten på sine rødder.

Dem fandt han. Han fandt også volleyballklubben Skovbakken, og her gik det hurtigt op for trænerne, at den dansk-argentinske teenager havde mere end almindelig godt styr på en volleyball.

Jacobsen blev hurtigt puttet i den rød-hvide landsholdsdragt, og når det danske landshold i weekenden løber på banen til tre hjemmekampe i Slagelse, runder den nu 36-årige dansk-argentiner 200 landskampe for Danmark.

Weekendens landskampe er anden runde af puljespillet i European Silver League. Første runde blev spillet i Nordmakedonien i sidste weekend, hvor Danmark vandt alle tre opgør mod Israel, Cypern og Nordmakedonien.

Derfor ligger det danske landshold godt til i bestræbelserne på at nå Final 4, hvor der spilles om oprykning til European Golden League.

Danmark åbner weekendens landskampe fredag aften klokken 19.00 mod Nordmakedonien. Kampen kan følges direkte på DRTV.

Facebook
Twitter