Danmarks volleyherrer drillede storfavoritterne fra Finland

Danmark hang på i tre sæt, men tabte 1-3 til Finland i EM-kvalifikationskampen lørdag aften.

Danmark tabte 1-3 til Finland lørdag aften. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Der manglede lige de sidste gram kynisme og kvalitet, da Danmarks herrelandshold i volleyball lørdag aften spillede EM-kvalifikationskamp mod Finland i Ikast.

Finnerne, der om en lille måned spiller VM, var på forhånd udråbt til storfavoritter, men det var tydeligt, at danskerne ikke bare skulle på gulvet for at få kampen overstået.

Efter at have tabt første sæt 19-25 svarede danskerne nemlig tilbage ved at vinde andet sæt 25-17. Det lignede, at der var en artig overraskelse på vej, men danskerne formåede ikke at udnytte holdets momentum, og i stedet strammede finnerne skruen så betragteligt, at et tæt tredje sæt faldt ud til gæsternes fordel.

I fjerde sæt dominerede finnerne fra start til slut, og selv om især Rasmus Breuning og Aske Mørkeberg Sørensen leverede fine præstationer, var det ikke nok til at true Finland for alvor.

Med nederlaget er Danmark nummer tre i EM-kvalifikationens pulje A. Nummer et kvalificerer sig direkte til EM, mens de fem bedste toere også får en billet.

Danmark spiller næste gang i januar, hvor Finland og Rumænien, som Danmark tabte til tidligere på ugen, igen venter.

Også de danske kvinder var lørdag i aktion i EM-kvalifikationen, da de mødte Georgien.

Danmark startede som lyn og torden på hjemmebanen i Ikast Sportscenter, men efter et stærkt første sæt gik dampen af de danske volleydamer, der desværre ikke kunne fuldføre et comeback i fjerde sæt og måtte gå fra banen med et nederlag.

Danmark ligger nummer fire i EM-kvalifikationens Gruppe D efter de to første kampe. På tirsdag rejser damelandsholdet til Portugal, som de spiller mod onsdag klokken 18.30 dansk tid.