Dansk beachvolley-succes: Guld og sølv ved World Tour-stævne

Det blev en ren dansk kvindefinale ved World Tour-genstarten i Ljubljana.

Line Trans Hansen (til højre) og Clara Windeleff endte som vindere i den danske finale og kan altså kalde sig vindere af World Tour-stævnet. (Foto: Picasa © 2020 FIVB)

Det blev én stor dansk beachvolley-succes ved det 1-stjernede World Tour-stævne i Ljubljana, Slovenien, der samtidig markerede genstarten efter corona-pausen.

Fire danske kvinder fejede al modstand af banen og mødtes i den afgørende finalekamp søndag aften.

Det var det fynske par med rutinerede Line Trans Hansen og det unge talent Clara Windeleff mod københavner-duoen med erfarne Cecilie Køllner Olsen og det unge stjerneskud Sofia Bisgaard.

Det blev til en overbevisende sejr til det fynske par, der overlegent vandt første sæt med 21-11.

Andet sæt forløb i begyndelsen noget mere jævnbyrdigt, før Trans Hansen og Windeleff igen trak fra. De vandt andet sæt med 21-10.

De kan med sejren desværre ikke se frem til rangliste-point.

Corona-situationen giver ikke alle nationer de samme muligheder for deltagelse, og man har derfor vurderet, at det ikke er fair at give point.

Første stævne efter genstart

Stævnet i Ljubljana er det første efter genstarten, og de manglende rangliste-point tager ikke noget fra den danske præstation ifølge elitechef for dansk beachvolley, Martin Olafsen.

- Man har lavet det her testevent for at holde det sportslige i gang, og det betyder vanvittig meget, at man ikke bare spiller mod danske hold.

- Det kunne for damernes vedkommende ikke have været en bedre genstart, siger Martin Olafsen.

Det er en stor præstation for de kvindelige finalister og giver ifølge Martin Olafsen et spejlbillede af 2019-sæsonen, hvor det også blev til en del medaljer på det 1-stjernede niveau.

- Det at kunne komme ud, efter man har været låst ned, og få lov til at vise, at man har holdt momentum, betyder meget for både motivationen og selvforståelsen.

Sofia Bisgaard (til højre) og Cecilie Køllner Olsen må tage sig til takke med andenpladsen ved søndagens World Tour-stævne. (Foto: Picasa © 2020 FIVB)

Lovende beachvolley-fremtid

Beachvolleyens World Tour-stævner er rangeret efter stjerner fra et til fem, og stævnet i Ljubljana er rangeret lavest. Målet for dansk beachvolley er dog at præstere til de højere rangerede stævner.

- Cecilie og Sofia (Køllner Olsen og Bisgaard, red.) var i semifinalen til en 2-stjernet turnering i vinter, og vi skal op på det niveau for at have chancen for en OL-kvalifikation, siger Martin Olafsen.

- Vores bedste hold skal høre til i toppen af de 1-stjernede stævner, og det har de også bevist, at de har niveau til.

De helt store præstationer og medaljer hører til på tre, fire og femstjernet niveau, og ifølge Martin Olafsen, så er dansk beachvolley ved at nå dertil, hvis man fortsætter det nuværende momentum.

- Det er realistisk. Indtil 2019 havde vi to medaljer, og alene i 2019 fik vi 11 medaljer (samlet for herrer og kvinder, red.).

- Det, at vi er med på det nuværende plan, gør, at vi har økonomi og sportslig niveau til at præstere og på sigt kvalificere os til de store turneringer, siger Martin Olafsen.

Facebook
Twitter