Dansk volleytalent har taget USA med storm - nu skal han møde Trump

Simon Øster Ellegaard Andersen vandt i weekenden det amerikanske mesterskab i volleyball. Det skal fejres i Det Hvide Hus.

Simon Øster Ellegaard Andersen (tv.) er syv gange blevet kåret til ugens bedste førsteårselev. (© MortenO.com)

En 21-årig dansk landsholdspiller i volleyball er for tiden ved at slå sit navn godt og grundigt fast på den anden side af Atlanten.

Simon Øster Ellegaard Andersen har på bare en enkelt sæson vundet personlig hæder i massevis og sikret sig titlen som amerikansk mester i volleyball.

Det sidste kom i hus, da han i weekenden med sit hold fra Long Beach University slog UCLA (University of California, Los Angeles red.) i en finale, der blev spillet foran 12.000 tilskuere i en propfyldt Pauley Pavilion i Los Angeles.

- Det var en ubeskrivelig følelse, da vi vandt, og alle fans stormede banen for at fejre med os, fortæller han.

Da der ikke er en professionel volleyliga i USA, ses turneringen for de store universiteter som det amerikanske mesterskab, fortæller Simon Øster Ellegaard Andersen.

- Det har været kæmpe stort for holdet. Det her er den største scene for volleyball herovre, siger han.

Mesterskabet er det første i 27 år for Long Beach University, som kun har tabt én enkelt af sæsonens 29 kampe.

Hæder i massevis

Simon Øster Ellegaard Andersen, der har en fortid i Middelfart VK, kan se tilbage på en debutsæson, der er gået over alt forventning.

Han er på trods af hård konkurrence fra flere amerikanske landsholdspillere strøget direkte ind i startopstilling på Long Beach-holdet, hvor han har spillet samtlige minutter i den netop overståede sæson.

Noget han slet ikke havde regnet med på forhånd.

- Så det er jeg virkelig glad for. Det er fedt at kunne nå så mange ting på den her sæson, siger han.

Og han har i den grad noget at glæde sig over. Præstationerne på banen har kastet et hav af personlig hæder danskerens vej.

Den 205 centimeter høje centerspiller er syv gange blevet kåret til Freshmen of the Week (ugens bedste førsteårselev red.), han kom på årets hold for førsteårselever, og han har fået hæderstitlen "All-American".

Noget, han glæder sig over, selv han i sidste ende gik glip af titlen som årets førsteårselev.

- Det var lidt træls, men sådan går det jo, siger han.

Personligt møde med Trump

Med mesterskabet har Simon Øster Ellegaard Andersen og resten af Long Beach-holdet sikret sig en tur til Washington.

Her er det nemlig kutyme, at mestrene bliver fejret hos præsidenten i Det Hvide hus.

Derfor kan danskeren nu se frem til personligt at møde Donald Trump, der skal overrække alle spillerne en mesterskabsring.

- Det er stadig lidt surrealistisk at tænke på, at vi har vundet mesterskabet, men at vi så også skal til Det Hvide Hus, det bliver jo en endnu større oplevelse, så det glæder jeg mig rigtig meget til, siger han.

Simon Øster Ellegaard Andersen har tre år tilbage af sin tid på Long Beach University. Han er noteret for 43 A-landsholdskampe.

Facebook
Twitter