Kvindernes volleyfinale skal afgøres efter dødt løb

Brøndbys og Holtes volleykvinder skal afgøre deres dramatiske finaleserie i en altafgørende femte kampe om mesterskabet.

Sidste år løb Holte med guldet og håneretten. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) (Foto: Martin sylvest)

Finalekampene om guldet i danske volleyballliga for kvinder har vist sig at være yderst højdramatiske. Efter fire kampe er serien, der spilles bedst af fem, stadig ikke afgjort. Dermed skal det hele afgøres i en sidste kamp, der spilles i aften i Brøndby.

Her føler trænerne fra begge hold sig godt stillet til at hente guldet i hus.

- Jeg synes, vi står godt. Jeg vil sige, at vi har 60 procent chance for at vinde guld på grund af vores hjemmebane fordel. For Holte har svært ved at spille hos os, siger Brøndbys træner Jens Bang før opgøret.

I Holte-lejren er man også enige om, at det bliver en tæt kamp, han ser dog opgøret som endnu mere lige.

- Det er rent fifty fifty. Vi viste med sejren i sidste kamp, at vi kan, når vi bare hele tiden spiller for at vinde, siger Svend Erik Lauridsen, der er træner for Holtes kvinder.

At rivaliseringen mellem de to magtcentre i dansk kvindevolley er tæt og skarp er ikke et nyt fænomen. Det er nemlig syvende gang på otte år, at Holte og Brøndby tørner sammen i finalen. Og i de indledende fire kampe har kampene også været så tætte, som muligt. Begge hold har vundet 355 bolde i finaleopgørene.

Stjernespiller kan blive den afgørende brik

Hvem der ender med at løbe med guldet kan meget vel blive afgjort af den spansk-amerikanske topspiller Sofia Martinez-Lavin, der spillede en fremragende kamp i det fjerde opgør mellem de to hold..

- Sofia er et kraftbundt uden lige. Hun slår ligeså hårdt, som en hest den sparker. Og hun lever og ånder for de her afgørende kampe. Så hun kan godt gå hen og blive afgørende, forklarer Sven Erik Lauridsen.

Og på den anden side af nettet er de godt klar over, at ligaens største stjerne kommer til at få stor indflydelse på kampens resultat.

-Hun er en spiller, som man ikke kan lukke ned. Man kan kun forsøge at begrænse hende. Vi skal holde os til vores plan, siger Jens Bang.

Facebook
Twitter