Slagkraftigt felt skal kæmpe om DM-guldet i beachvolley

Konkurrencen er stor på Amager Strand, hvor weekendens DM-finaler i beachvolley bliver afholdt.

Scener som dette kommer til at gentage sig søndag eftermiddag, når DM-finalerne i beachvolley skal spilles.

Der bliver godt med store smash og sand mellem tæerne, når weekendens danmarksmesterskaber i beachvolley løber af stablen på Amager Strand.

Over sommeren har et bredt felt af Danmarks bedste beachvolley-spillere kæmpet for at nå frem til finalerne, og lørdag står de der så. Otte herre- og otte kvindehold skal lørdag og søndag have fordelt podiepladserne mellem sig.

For et år siden var det Mads Rosager og Jacob Stein Brinck, der løb med titlen og æren for herrerne, mens Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov kunne kalde sig danmarksmestre for kvinderne.

Mads Rosager har dog været nødsaget til melde afbud til DM med en skade, og det har åbnet konkurrencen endnu mere op.

Det siger en af favoritterne til at overtage tronen, Kristoffer Abell, der stiller op sammen med Martin Trans Hansen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at Mads Rosager ikke kan være med, og det betyder nok også, at vi har en lille favoritværdighed. Vi har spillet godt på det seneste, men det er svært at forudse, for der er altid ekstra nerver på højkant under et DM, og der er så mange gode hold med, som man kan tabe til på dagen, siger Kristoffer Abell.

Ned til marginalerne

Den udmelding kan Peter Morsing, beachvolleykoordinator i Volleyball Danmark, kun være enig i. Favoritfeltet er simpelthen pakket under årets DM.

- Vi har i år et sindssygt tæt felt af hold hos både herrerne og damerne, og der vil være mange kandidater til titlen. Hvem der vinder, bliver et spørgsmål om marginaler, og hvem, der kan hive de sidste procenter frem, når det virkelig gælder.

- Det er dejligt at se, at dansk beachvolley bliver ved med at udvikle så mange dygtige spillere, og at nye spillere melder sig på banen og presser den etablerede top. Der bliver med garanti en række spændende kampe og flot beachvolley, siger Peter Morsing.

Lørdagens kampe kan ses på www.volleytv.dk, mens søndagens finaler kan ses på DR TV fra klokken 15.50.

Facebook
Twitter