Line Røddik og den paradoksale virak efter et billede med Messi

Line Røddik er i FC Barcelona klubkammerat med stjerner som Neymar og Lionel Messi. Paradokset er, at hun kommer fra en endnu større klub.

Line Røddik og den paradoksale virak efter et billede med Messi

Line Røddik er i FC Barcelona klubkammerat med stjerner som Neymar og Lionel Messi. Paradokset er, at hun kommer fra en endnu større klub.

  • Af Johan Haarløv
Scroll eller brug piltasterne for at læse

Line Røddik har aldrig fået så meget eksponering som sidste sommer.


Et billede af hende gik pludselig sin gang verden over på de sociale medier.

Det iøjnefaldende ved billedet var dog ikke Røddik selv, men det selskab, hun var i – ved sin side havde hun verdensstjernen Lionel Messi.

Specielt danske medier begyndte at interessere sig for Røddik, da billedet dukkede op. Pludselig var hun på forsiden af de største medier i Danmark.

Baggrunden for billedet af Røddik og Messi var egentlig ret simpel.Danskeren og den 30-årige argentiner var blevet placeret ved siden af hinanden, da FC Barcelona besluttede at få taget ét stort, samlet holdbillede af sit herre- og damehold.

Line Røddik skiftede nemlig inden sidste sæson til FC Barcelona.
En traditionsklub i europæisk fodbold, der giver genlyd blandt fodboldelskere, og vel netop derfor har Røddik aldrig fået så megen eksponering, som hun har fået siden skiftet til Barcelona.

”Der er kommet mere og mere fokus udefra. Og jeg har kunnet mærke, at jeg er kommet til en storklub.”

Der er dog noget paradoksalt ved, at Røddiks karriere først får den omtale, den fortjener, netop nu.

Barcelona er nemlig – fodboldmæssigt set – slet ikke den bedste klub, Røddik har spillet i.

”Eksponeringen har overrasket mig. Jeg vidste godt, at jeg skiftede til en speciel klub, men jeg forlod jo faktisk Olympique Lyon, som var måske det bedste hold på kvindesiden.”

Inden skiftet til Barcelona spillede Røddik i franske Olympique Lyon.

En klub, som vandt Champions League, mens Røddik var der – og som gentog bedriften igen i sidste sæson – og som derfor med rette må karakterises som europæisk kvindefodbolds creme de la creme.

Røddik er i dag 29 år og kan se tilbage på mere end ti år på topplan. Hun debuterede allerede som 18-årig på landsholdet og har i dag spillet 126 styks i rødt og hvidt.Til sammenligning har klubkammerat Messi ’kun’ spillet 117 kampe for Argentina.

I 2010 forlod Røddik Brøndby til fordel for svenske Tyresö, hvor hun spillede i fire sæsoner og blandt andet nåede at gøre til svensk mester, samt spille i Champions League-finalen i 2014, som holdet tabte til Wolfsburg.

Efter fire gode år i Tyresö skiftede Røddik til Rosengård FC.

Her spillede hun i to sæsoner og blev svensk mester i begge sæsoner.

I dag spiller hun altså i FC Barcelona på et hold, der – ligesom klubbens herrehold – sætter en dyd i at spille god fodbold.

Samtidig har hun fået mere ansvar, end hun havde i Lyon.

”Jeg har fået en lidt anden rolle end i Lyon, hvor der var mange store stjerner. Her har jeg en lidt vigtigere rolle, og det kan jeg godt lide.”” Jeg tror, at holdet i Barcelona er bedre, end spillerne selv tror. Spansk fodbold er vokset meget i de seneste år, og de føler ofte, at de er lidt efter de andre lande. Men det tror jeg faktisk ikke.”

Credit


Tekst: Johan Haarløv


Redigering: Lars Brøndum Nielsen og Johan Haarløv


Foto: Scanpix, Getty Images