Christoffer Vienberg

Løberen, der kom ud af ingenting

Christoffer Vienberg

Løberen, der kom ud af ingenting

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Christoffer Vienberg er en af de mere uerfarne danske deltagere ved de Paralympiske Lege i Rio. Den 22-årige atlet fik først landsholdsdebut tidligere i år, da han var med til EM i Grosetto. I Rio stiller han op på 800 og 1.500 meter-distancen.

Til Europamesterskabe gik Christoffer Vienberg deltog dog fuldstændig uimponeret, og han var i den grad medskyldig i, at det danske atletikhold tog fra Italien med fem medaljer - hvor målsætningen var tre.

På mesterskabernes anden dag skulle Christoffer Vienberg løbe 1.500 meter-distancen. Det gjorde han i tiden 04,20,01, og det var nok til en sølvmedalje. Franskmanden Louis Radius var - som Vienberg forventede - al for hurtig.

Senere under EM skulle Christoffer Vienberg løbe 800 meter-distancen. Samme franskmand som ved 1.500 meter-løbet vandt guld, en russer tog sølvmedaljen, men bronzen med dansk, og så kunne Christoffer Vienberg tage fra sit første mesterskab med to medaljer.

Christoffer Vienberg blev udtaget til de Paralympiske Lege i begyndelsen af juli, og dermed var han - inden Danmark fik nogle ekstra pladser som resultat af Ruslands udelukkelse - en af de sidste atleter, der kunne booke en Rio-billet.

“Det er uvirkeligt og svært at beskrive følelsesmæssigt. Det er en super mulighed for mig. Jeg er vildt glad og glæder mig ekstremt meget. Sportsligt er målsætningen at sætte ny personlig rekord, og så må vi se, hvor langt det rækker i finalen. Derudover glæder jeg mig til at opleve hele stemningen og atmosfæren omkring en så stor begivenhed som PL.”

Christoffer Vienberg i pressemeddelelse.

Som 12-årig begyndte Christoffer Vienberg at løbe, fordi han havde taget lidt på. Dengang løb han sammen med sin far. Det første motionsløb, han deltog i, var det 6,2 km lange Farum Søløb, og det tændte åbenbart den unge mand.

I 2008 blev han medlem af motionsklubben Blovstrød Løverne, som han stadig repræsenterer. Han har i alle årene løbet de længere distancer. Eksempelvis har han tilbagelagt 5.000 meter på lige under 16 minutter.

Men fordi den længste distance ved de Paralympiske Lege er 1.500 meter, har Christoffer Vienberg været nødt til at nedjustere sin distance og dermed ændre på sin træning, så han vænner sig til en højere intensitet.

Christoffer Vienberg er født med Cerebral Parese, der er spastiske lammelser. Det betyder bl.a., at hans led er mindre fleksible, og dermed løber han med meget korte skridt. Det har dog ikke haft den store indflydelse med hans resultater.

På verdensranglisten er Christoffer Vienberg nummer tre på 800 meteren og nummer fire på 1.500 meteren, og dermed er hans målsætning i Rio at komme i topfem.

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Morten Olsen (MortenO.com),

Bo Nymann,

Christoffer Vienberg på Facebook.