Ebbe Blichfeldt

Ebbe vil ræse sig i finalen

Ebbe Blichfeldt

Ebbe vil ræse sig i finalen

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Ebbe Blichfeldt er 33 år og deltager i tre discipliner i kørestolrace ved de Paralympiske Lege i Rio. Han var blandt de seks danske atleter, der blev udtaget, efter Rusland blev udelukket fra at deltage.

Ebbe Blichfeldt er Danmarks eneste kørestolsrace-deltager ved de Paralympiske Lege. Han skal brage igennem på 1.500 meteren, på 5.000 meteren og på maraton-disciplinen. Og det plejer at gå stærkt.

Sidste år satte Ebbe Blichfeldt ny dansk rekord i to discipliner. 1.500 meter tilbagelagde han i tiden 3.01,33 minutter, og 5.000 meter kørte han i tiden 10.18,30 minutter. Sidstnævnte var en forbedring på fem sekunder af hans egen rekord.

Han havde klaret kravene til PL i Rio.

Da Ebbe Blichfeldt var 13 år fik han kræft, og som følge af sygdommen fik han nogle lammelser. Og det er derfor, han sidder i kørestol i dag. I atletikregi er han klassificeret i T54-gruppen.

Efter sygdommen kontaktede Ebbe Blichfeldt mor Esbjerg Handicapidræt, og som 15-årig begyndte han at spille basketball.

To år senere fik han sin første hverdagskørestol, og da blev han anbefalet at begynde til kørestolsrace.

Ebbe Blichfeldt er uddannet ergoterapeut. Da han læste, var han i praktik i Schweizer Paraplegiker-Zentrum, som er Europas førende center inden for paraplegi og rygskader og ligger i Schweiz.

Da han blev færdiguddannet, fortsatte han med at arbejde i paraplegi-centeret i Schweiz, hvor i dag stadig bor i byen Sursee. Udover at arbejde træner han kørestolsrace 12-16 timer om ugen.

Begivenhederne i Rio bliver Ebbe Blichfeldts andet PL. For otte år siden var han med i Beijing, og her blev det til en syvende, en ottende og en 28. plads i de tre discipliner. Men at konkurrere på det store stadion i Beijing var hans største sportslige oplevelse.

I juni deltog Ebbe Blichfeldt ved EM, hvor han stillede op i 1.500 meter- og 5.000 meter-disciplinen. Her blev det til henholdsvis en ottende- og en syvendeplads.

Ebbe Blichfeldt er derfor motiveret til at deltage ved de Paralympiske Lege i Rio. PL i London glippede for fire år siden, og nu er hans mål i Brasilien at kvalificere sig til finalerne.

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Ebbe Blichfeldts Facebook-side