Lasse Winther Andersen

Verdensrekordholderen, der alligevel skal til PL

Lasse Winther Andersen

Verdensrekordholderen, der alligevel skal til PL

Scroll eller brug piltasterne for at læse

22-årige Lasse Winther Andersen er en dansk svømmer, som deltager ved de Paralympiske Lege i Rio. Han blev udtaget, da Rusland blev udelukket, og da han fik overbragt nyheden, kunne hele Danmark lytte med.

En aften sidst i august ringede Lasse Winther Andersens telefon. Det var P3-programmet Liga, der havde allieret sig med elitechef i Dansk Handicap Idrætsforbund, Michael Møllgaard Nielsen, som var med på forbindelsen.

Elitechefen kunne i direkte radio fortælle Lasse Winther Andersen, at han alligevel skulle med til Rio. “Du tager pis på mig? Ah, hvor er det sindssygt,” råbte Lasse Winther Andersen ind i telefonen og ud i radioen.

Lasse Winther Andersen har PFFD, som betyder, at han er født med misdannelse af lårbensknoglen. Hans forældre tog ham med til svømning, og her var pludselig en sportsgren, hvor handicappet ikke betød så meget.

Til dagligt bor han i Holbæk, hvor han også er født, og han træner i gennemsnit 25 timer om ugen. Ved siden af det er han lærervikar.

Når Lasse Winther Andersen hopper i vandet i Rio, bliver det anden gang, han deltager ved de Paralympiske Lege. Den 22-årige midtsjællænder var også med for fire år siden, hvor han ikke kvalificerede sig til nogen finaler.

Til gengæld har Lasse Winther Andersen svømmet rigtig hurtigt i år. I april slog han verdensrekorden i 200 meter butterfly i tiden 2.11,83. Desværre er det sådan, at netop 200 meteren i butterfly ikke er med på PL-programmet.

I maj var Lasse Winther Andersen så med til IPC Swimming European Open Championships i Portugal, hvor han kvalificerede sig til finalen i 50 meter fri og 100 meter fri. Her blev han nummer seks i begge dicipliner.

Han deltager i disciplinerne 100 M Butterfly, 100 M Fri, 100 M Ryg, 200 M Indiv. Medley, 4x100 M Medley, 50 M Fri.

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Dansk Handicap Idræts-Forbund

Lasse Winther Andersen på Facebook.