Michal Spicker Jensen

Efter tre PL, et karrierestop og et wildcard er han klar til Rio

Michal Spicker Jensen

Efter tre PL, et karrierestop og et wildcard er han klar til Rio

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Michal Spicker Jensen er en erfaren herre, når det gælder de Paralympiske Lege. Tre gange tidligere har bordtennisspilleren deltaget, men denne gang skulle han vente helt til april med at blive udtaget til konkurrencerne i Rio.

I april fik Danmark en ekstra plads ved de Paralympiske Lege, og på den måde deltager Michal Spicker Jensen på et wildcard. Og selv om han ikke er favorit, tager han af sted for at spille sin chance. Og i månederne op til har han trænet hårdt for at blive klar.

“Jeg ved godt, at jeg ikke er blandt favoritterne, men jeg har slået mange af de andre inden for det sidste år, og jeg tror på, at jeg kan lave et stort resultat. Drømmen om en medalje lever stadig, og det motiverer mig ekstra at komme med på wildcard, for så må der jo være andre end mig, som har det på samme måde.”

Michal Spicker Jensen i en pressemeddelelse.

Michal Spicker Jensen begyndte med at spille bordtennis som niårig i en fritidsklub. Hurtigt syntes han, at det var en sjov sportsgren, og han kunne også se, at han var bedre end sine venner. Han meldte sig ind i Ballerup Handicap Club, inden han meldte sig ind i en almindelig bordtennisklub for at få konkurrence.

36-årige Michal Spicker Jensen debuterede ved de Paralympiske Lege i 2000. Det dengang 20-årige bordtennistalent måtte dog tage fra Australien efter de indledende kampe.

Fire år senere nåede han til kvartfinalen i single i Athen. Ved PL i Beijing i 2008 ikke længere end til den indledende gruppe. Året efter valgte han at stoppe med at spille bordtennis på højeste niveau. Men så skete der noget.

I 2013 fik Vejle tildelt værtsskabet for EM i parabordtennis Da Michal Spicker Jensen så det, blev han tændt igen, og han begyndte et intenst træningsforløb, der skulle gøre ham klar til europamesterskaberne på hjemmebane. Halvandet år, og så stod han i Vejle.

Til EM stillede Michal Spicker Jensen og Peter Rosenmeier op i holdturneringen. I hallen i Vejle spillede den danske duo sig hele vejen i finalen. Her ventede et britisk makkerpar, men de kom ikke til at stå i vejen for danskernes guld-drømme. I fire sæt satte de det hele på plads.

Michal Spicker Jensener født med cerebral parese, der spasticitet. Han er placeret i klasse 6. I parabordtennis er spillerne inddelt i 11 forskellige kategorier, alt efter hvilket handicap de har. Klasse 1-5 er for kørestolsbrugere, 6-10 er for stående spillere, og klasse 11 er for udviklingshæmmede.

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Parasport, Morten Olsen , Dansk Handicap Idræts-Forbund