Niels Korfitz Mortensen

Dansk rekordindehaver vil i finalen

Niels Korfitz Mortensen

Dansk rekordindehaver vil i finalen

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Niels Korfitz Mortensen er 21 år, og til dagligt svømmer han i AGF Svømning og bor i Aarhus. Han fik sin PL-debut i London, hvor han kvalificerede sig til finalen i 100 meter ryg. Her opnåede han en sjetteplads i tiden 1.10,64 minutter.

Sidan 2012 har han deltaget ved flere EM- og VM-stævner. Det er blevet til en del finalepladser, og efterhånden er han også kommet på podiet. Senest i foråret i år.

Ved EM i Portugal kvalificerede Niels Korfitz Mortensen sig til alle de finaler, han svømmede om. Og i to af dem blev det til medaljer. I 100 meter butterfly fik han bronze, og i 200 meter medley svømmede han en sølvmedalje hjem.

Han satte samtidig dansk rekord i flere discipliner. Faktisk slog han den tidligere bedste danske tid i fire ud af de fem discipliner, han deltog i.

Niels Korfitz Mortensen har medfødte misdannelser, som også kaldes dysmeli. Han mangler højre underarm og tre fingre på venstre hånd. Det betyder, at han er placeret i handicapklasse 8 i alle sine svømmekonkurrencer.

Han har sin styrke i butterfly, crawl og medley. Fordi hans handicap er armene, har han udviklet sit benspark til at være et af de bedste.

Ved de Paralympiske Lege i Rio stiller Niels Korfitz Mortensen op i følgende discipliner: 100 meter butterfly, 100 meter fri, 100 meter ryg, 200 medley og 50 meter fri. I alle har han sat den danske rekord.

Sådan så Niels Korfitz Mortensen ud, da han annoncerede, han skulle til Rio

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Lars Møller, Dansk Handicap Idræts-Forbund