Peter Rosenmeier

Bordtennismesterens jagt på den fjerde PL-medalje

Peter Rosenmeier

Bordtennismesterens jagt på den fjerde PL-medalje

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Peter Rosenmeier er det danske bordtennishåb til Paralympiske Lege i Rio. Den 32-årige nordjyde er efterhånden ved at være en erfaren herre, og når han går på banen i Brasilien, er det fjerde gang, han deltager ved de Paralympiske Lege.

Første gang han deltog ved legene var for 12 år siden, da en meget ung Peter Rosenmeier tog til Athen. Her tabte han semifinalen, men formåede at vinde bronzemedaljen. “Jeg tabte i semifinalen til en bedre mand. Og han vil også være bedre i et år endnu, men jeg går helt klart efter guldet i Beijing,” sagde han dengang.

Efter fire års målrettet og hård træning tog Peter Rosenmeier til Paralympiske Lege i Beijing i 2008. Og målsætningen blev indfriet. Som nummer to på verdensranglisten mødte han den daværende etter, og efter fire sæt var det danskeren, der endelig kunne få guldet om halsen.

Det var som forsvarende paralympisk mester, at Peter Rosenmeier tog til legene fire år senere i London. Men i modsætning til Beijing-optakten, havde han nu fået en kæreste, en datter og en uddannelse, som krævede noget af hans tid.

Den danske fanebærer ved disse lege var derfor ikke ligeså godt forberedt, som han tidligere havde været. Peter Rosenmeier spillede sig dog til en semifinale, som han tabte tæt til modstanderen fra Thailand. I bronzekampen var han over franskmanden, og så havde han sikret sig sin tredje PL-medalje.

Peter Rosenmeier er født uden halvdelen af højre arm, tre fingre på venstre hånd og halvdelen af højre ben. Det stoppede ham dog ikke, og siden han var syv år har han været idrætsaktiv. Hans handicap betyder, at han spiller i den bordtennisklasse for stående med sværeste handicap.

I parabordtennis er spillerne inddelt i 11 forskellige kategorier, alt efter hvilket handicap de har. Klasse 1-5 er for kørestolsbrugere, 6-10 er for stående spillere, og klasse 11 er for udviklingshæmmede. Peter Rosenmeier konkurrerer i klasse 6.

Udover sine tre PL-medaljer har Peter Rosenmeier vundet en række EM- og VM-medaljer. I 2010 blev det til VM-guld og i 2006 sølv. I 2013 EM-guld og i 2015 sølv. Og så har han modtaget flere priser. Bl.a. Kulturministerens handicapidrætspris i 2013.

“Peter Rosenmeier er en af mange, der dagligt gør en forskel. Han er et stort aktiv for handicapidrætten i Danmark og en rollemodel for mange atleter. De mange flotte medaljer, hans engagement i udvikling af nye talenter og hans store betydning for handicapidrætten gør, at han er en værdig modtager af prisen.”
Daværende kulturminister Marianne Jelved.

Peter Rosenmeier har i flere år trænet med ikke-handicappede bordtennisspillere under et samarbejde mellem Dansk Handicapidrætsforbund og Dansk Bordtennisunion, og det har gjort, at han bl.a. kan fastholde sit høje niveau.

Det var allerede i januar, at Peter Rosenmeier blev udtaget til Paralympiske Lege i Rio. Han bliver betragtet som en af favoritterne, og ifølge den danske delegation er han en af dem, der skal få medaljehøsten op på fem medaljer, som er målsætningen.

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt
Billeder:

Lars Møller, Morten Olsen / Dansk Handicap Idræts-Forbund

Mathias Løvgreen Bojesen, Toby Melville / Scanpix