Andreas Bube

Den kloge og den hurtige

Andreas Bube

Den kloge og den hurtige

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Det var Andreas Bubes mor, der mente, at han skulle gå til sport. Og da storesøsteren gik til atletik - og var god til det - begyndte han at løbe i Bagsværd Atletik. Den 6 år gamle Bube syntes, at det var kedeligt. Han ville hellere spille computer.

I løbet af ungdomsårene fik Andreas Bube en større motivation for at løbe, og hans plan var at blive en stor sprinter på 400 meteren. Men hans træner havde en anden idé. Andreas Bube skulle blive Danmarks næste 800 meter løber.

I 2012 kunne europæiske tv-seere betragte en sprintende og taktisk klog Andreas Bube, der i EM-finalen i Helsingfors overhalede indenom og pludselig havde vundet sølvmedalje. Det lovede godt til det kommende OL.

Men OL i London blev ikke en succesoplevelse for Andreas Bube. I sit indledende heat lagde han hårdt ud, men blev overhalet af fem mand og endte dermed på sjettepladsen. Efter 1 minut og 46 sekunder var OL slut for Andreas Bube.

Andreas Bube har opbygget et godt træningssamarbejde med EM-vinderen og nummer to ved VM, polske Adam Kszczot. Det betyder, at Bube til dagligt måler sig på det niveau, han skal op på, hvis han skal nå langt ved OL.

Ved EM i år løb Andreas Bube sig sikkert i semifinalen, men her begik han en fejl og blev fanget bag løberne foran ham. Det betød, han ikke fik fart nok på, og han var dermed 15 hundrededele af et sekund for langsom til at gå i finalen.

Forhåbentlig gå videre til semifinalen og løbe nogle gode tider.”
Andreas Bube til DR
Jeg har noget mere rutine, så forhåbentlig træffer jeg nogle bedre beslutninger undevejs. På 800 meteren kan der ske rigtig meget, og man ser tit favoritter, der fejler, fordi det taktiske ikke lige spiller for dem. Så det hjælper helt klart at have noget erfaring.”
Andreas Bube til DR

Credit
Tekst: Casper FauerholdtBilleder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/Streeter Lecka, Scanpix/ DAVID GRAY, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/Ian MacNicol, Scanpix / TOBIAS SCHWARZ


Webdokredaktør: Maya Nissen