Annika Langvad

Tandlæge-studerende og verdensmester

Annika Langvad

Tandlæge-studerende og verdensmester

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Annika Langvad tager til OL som verdensmester.


I starten af juli vandt hun VM i mountainbike i Tjekkiet.

Godt nok fik flere at konkurrenterne defekt i VM-løbet, men da hun fører verdensranglisten og har leveret stærke resultater det seneste år, ligner Annika Langvad en dansk medaljekandidat i Rio.

- Den sæson, jeg har haft i år, er gået over al forventning. I kraft af, at jeg faktisk fører World Cup’en og er forsvarende verdensmester, så er det da klart, at jeg har en favoritrolle, siger Annika Langvad:

Hun har taget et skridt op nu, hvor man kan sige, at hun er en seriøs medaljekandidat. Resultaterne viser jo, at med mindre hun har uheld, så ser det ud til, hun kan være med helt fremme.
Sportschef i Dansk Cykle Union, Lars Bonde

32-årige Annika Langvad begyndte først at dyrke mountainbike seriøst som 24-årig og fik debut på landsholdet i 2008.

Hun var udtaget til OL i 2012. Men en skade kort før legene satte en stopper for hendes deltagelse.

I 2012 måtte hun køre ekstra mange løb for at samle point nok til OL-kvalifikationslisten, men frem mod Rio har hun ligget så godt til, at hun bedre har kunnet satse på de største løb i kalenderen.

I starten af 2016 tog Annika Langvad konsekvensen af Danmarks mangel på kuperet terræn og flyttede fra sæsonstarten til det sydvestlige Tyskland.Her har hun sammen med kæresten slået sig ned på grænsen til Schweiz og Frankrig for at få optimale betingelser frem mod OL.Se indslaget med hende her:

Annika Langvad har vundet tre VM-titler, en sølv- og en bronzemedalje på maratondistancen.


Men først sidste år vandt hun et world cup-løb på den kortere olympiske distance, XCO.

Det er også den distance, hun tog VM-guldet på i juli måned. Og den hun dyster på i Rio.Og nå ja, så studerer den ambitiøse rytter til tandlæge ved siden af sporten.

Credit


Tekst: Jens Gjesse Hansen

Billeder: 1: Getty/Buda Mendes, 2: Das Büro for DIF og Team Danmark, 3: Team Danmark, 4: Annika Langvad på Instagram, 5: Das Büro for DIF og Team Danmark, 6: Team Danmark, 7: Das Büro for DIF og Team Danmark, 8: Team Danmark


Webdokredaktør: Maya Nissen