Trods rollen som debutant, så har han masser af erfaring på vandet. Han begyndte at sejle som 6-årig i Skærbæk, men det var først mange år senere, OL-drømmen blev vækket. Et halvt års pause på grund af en hjernerystelse i 2013 gav ham for alvor skubbet.
Laser kræver meget taktisk, men også fysisk har han arbejdet hårdt på at kunne blande sig med de allerbedste. Det bliver til 10-12 træningspas om ugen med styrke- konditions- og sejltræning.
Det kræver meget fysisk at sejle laser-jollen. Du hænger konstant ud over siden på båden, så min puls er tæt på maksimum i hver sejlads.Michael Hansen til Vejle Amts Folkeblad.
Kapløbet om OL-udtagelse begyndte for alvor til EM i februar. Her sikrede han de første OL-point ved at blive nummer 49 - kravet for at få point var en plads i top 50. Kvalifikationen blev sikret ved den europæiske EUROSAF-serie ved Mallorca i starten af april. Her endte han som nummer 35.
Michael Hansen har en værdifuld sparringspartner i sejlerkollegaen Anne-Marie Rindom, der også stiller op ved OL. Hun har deltaget før og stiller denne gang op med drømmen om en medalje. Hendes rutine og sparring kan Michael Hansen få masser af glæde af.
Flere danske OL-profiler
Flere danske OL-profiler
Se alle profilerCredit
Tekst: Mette Richardt
Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Matthew Stockman, Getty/ Buda Mendes, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Matthew Stockman, Das Büro for DIF og Team Danmark
Webdokredaktør: Maya Nissen