Michael Hansen

Debutanten med en drøm om Tokyo i 2020

Michael Hansen

Debutanten med en drøm om Tokyo i 2020

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Man skal næppe sætte næsen op efter en medalje fra Michael Hansen. Den 29-årige sejler fra Fredericia er OL-debutant og lægger ikke skjul på, at han er med for at høste erfaring, mens det store mål er OL i Tokyo om fire år.

Trods rollen som debutant, så har han masser af erfaring på vandet. Han begyndte at sejle som 6-årig i Skærbæk, men det var først mange år senere, OL-drømmen blev vækket. Et halvt års pause på grund af en hjernerystelse i 2013 gav ham for alvor skubbet.

Det var i den periode, at jeg for alvor mærkede, at jeg savnede sejlsporten. At jeg bare vil det her.
Michael Hansen til Vejle Amts Folkeblad.

Laser kræver meget taktisk, men også fysisk har han arbejdet hårdt på at kunne blande sig med de allerbedste. Det bliver til 10-12 træningspas om ugen med styrke- konditions- og sejltræning.

Og med sine 82 kilo er han en af de lette drenge i feltet.

Det kræver meget fysisk at sejle laser-jollen. Du hænger konstant ud over siden på båden, så min puls er tæt på maksimum i hver sejlads.
Michael Hansen til Vejle Amts Folkeblad.

Der var som udgangspunkt fem danske sejlere om buddet til én dansk OL-plads. Som dansk mester og en god sæson bag sig stod han dog godt i billedet.

Kapløbet om OL-udtagelse begyndte for alvor til EM i februar. Her sikrede han de første OL-point ved at blive nummer 49 - kravet for at få point var en plads i top 50. Kvalifikationen blev sikret ved den europæiske EUROSAF-serie ved Mallorca i starten af april. Her endte han som nummer 35.

Hans bedste placering er nummer 30 ved EM. Ved VM i 2015 blev han nummer 39 og ved VM i 2016 nummer 32.

Michael Hansen har en værdifuld sparringspartner i sejlerkollegaen Anne-Marie Rindom, der også stiller op ved OL. Hun har deltaget før og stiller denne gang op med drømmen om en medalje. Hendes rutine og sparring kan Michael Hansen få masser af glæde af.

Michael Hansen har været i Rio tre gange for at træne op til OL, og han får sin olympiske debut den 8. august, når Laser-jollen bliver sat i vandet.Han er den eneste dansker, der deltager i disciplinen.

Bådtypen har været på det olympiske program siden 1996, og endnu er der ikke vundet danske medaljer i Laser-jollen. Hans egen vurdering er, at en placering i top 20 blandt de 46 både er godkendt.

Jeg skal med til Rio for at præstere det allerbedste jeg kan, og lære så meget som overhovedet muligt. Jeg håber at få en masse erfaring, så det måske kan blive fire år, at man står med en medalje
Michael Hansen, da OL-udtagelsen var i hus i april.

Credit
Tekst: Mette RichardtBilleder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Matthew Stockman, Getty/ Buda Mendes, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Matthew Stockman, Das Büro for DIF og Team DanmarkWebdokredaktør: Maya Nissen